Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag vrouwen

Na de interlandperiode staat vrijdag 4 december de tweede ronde van de Eredivisie Cup op het programma. Op niveau C gaat ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij PEC Zwolle. Het is voor het eerst in de nog maar korte geschiedenis van de Eredivisie Cup dat beide clubs tegenover elkaar staan. Eerder dit seizoen eindigde de competitieontmoeting in Zwolle in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Op 20 november zegevierden de groengelen in eigen huis met 3-0.

In de eerste ronde van de Eredivisie Cup verloor PEC Zwolle op niveau B met 0-2 van Ajax. ADO Den Haag Vrouwen begon op niveau D met een 2-0 overwinning op SC Heerenveen. Eline Koster en Anne Sellies tekenden voor de Haagse treffers. De winnaar van de confrontatie van vrijdag stijgt naar niveau B en houdt nog altijd uitzicht op de Eredivisie Cup-winst.

De Residentieclub hoopt tegen PEC Zwolle bovendien de ongeslagen status in de Eredivisie Cup vast te houden. De zeven eerdere wedstrijden leverden vier zeges en drie gelijke spelen op. Vorig seizoen eindigde ADO Den Haag Vrouwen op niveau B, maar vanwege de nieuwe opzet moest de ploeg dit seizoen op het laagste niveau beginnen. De club uit Overijssel kan eveneens goede cijfers in het nieuwe bekertoernooi overleggen. Vijf keer wist het elftal te winnen, tegenover slechts twee nederlagen. FC Twente en SC Heerenveen boekten vier zeges. Daarmee staat vrijdag de enige nog ongeslagen club tegenover de club met de meeste overwinningen tot nu toe. Met recht dus een topper in de Eredivisie Cup.

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 4 december gespeeld op het veld van Be Quick ’28 in Zwolle. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Geef een reactie