ADO Den Haag pakt knap punt bij FC Utrecht

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in de Galgenwaard in en tegen Utrecht een knap punt gepakt. Trainer Ruud Brood moest in vergelijking met de wedstrijd vorige week thuis tegen Heerenveen noodgedwongen twee wijzigingen in zijn basisopstelling doorvoeren, voor de geblesseerden Pinas en David Philipp maakten Ricardo Kishna en Boy Kemper hun opwachting.  Voor de rust was het de thuisploeg die veel dominanter was dan de Hagenaars en verzuimde te scoren alhoewel de bezoekers de eerste mogelijkheid kregen via Dario Del Fabro die zijn kopbal over de lat zag verdwijnen. Nadat Django Warmerdam namens de thuisploeg voorlangs had geschoten kreeg Hagenaar Mimoun Mahi een vrije doortocht richting het doel van ADO maar de afronding, een slappe inzet, liet duidelijk te wensen over. Tien minuten later kreeg ook Kerk een dergelijke mogelijkheid maar ook hij faalde jammerlijk. Al na drie minuten na rust belandde een vrije trap bij Hoogma  die niet aarzelde en het net vond met een droge schuiver. Hierna ging de thuisploeg op zoek naar meer en via Mahi (hard schot) en Van der Streek (schot net naast) was de ploeg van trainer René Hake ook dicht bij de 2-0. Na de tweede gele kaart voor invaller Dalmau geloofden de Residentiebewoners weer in hun kansen en gingen op zoek naar in ieder geval één punt. Deze overtalsituatie werd langzaam zichtbaar en ADO nam steeds meer het initiatief hoewel zich dat niet gelijk vertaalde in kansen. Vijf minuten voor tijd bediende Kees de Boer Michiel Kramer (ex FC Utrecht) op maat en die tikte van dichtbij de gelijkmaker binnen.

Volgende week zaterdag staat voor Hagenaars de ‘cruciale’ uitbeurt tegen  hekkensluiter Emmen op het programma dat drie punten minder heeft dan ADO.          

Karakteristieken


FC Utrecht – ADO Den Haag

Scoreverloop: 48e min. 1-0 Hoogma, 85e min. 1-1 Kramer   

Scheidsrechter:   Sander van der Eijk        Toeschouwers: 0

Geel  FC Utrecht:  Gustafson,

Rood FC Utrecht: Dalmau (2xg)      

Geel ADO Den Haag: Faye, Elmkies, Bourard, Besuijen   

Opstelling FC Utrecht: Paes, v.d.Maarel, Bergström, Hoogma, Warmerdam, Ramselaar (78/Guwara), v.Overeem (46/Dalmau(, v.d.Streek, Gustafson, Kerk (83/Janssen), Mahi (78/Elia) 

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye, Pascu (78/Arweiler), De Boer, Elmkies (46/Bourard), Besuijen, Kramer, Kishna (61/Ould-Chikh)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie