ADO vrouwen onderuit in extra tijd bij PSV

De ADO vrouwen hebben zondagmiddag een ongelukkige nederlaag geleden in Eindhoven op PSV Campus De Herdgang  tegen titelfavoriet PSV. Na een 0-0 ruststand trok de thuisploeg in de 92e minuut aan het langste eind door een treffer van invalster Esmee Brugts.  In de eerste helft waren het de Eidnhovense vrouwen die gelijk het initiatief namen en dat resulteerde al na vijf minuten spelen in de eerste kans voor de Australische international Amy Harrison die net over schoot. In het verloop van de eerste helft was doelvrouwe Barbara Lorsheyd de grote sta in de weg voor de PSV vrouwen door met diverse reddingen de Eindhovense vrouwen van scoren af te houden. Vlak voor rust klopte ook ADO op de Eindhovense deur waarbij Liz Rijsbergen een kans kreeg maar haar schot was een makkelijke prooi voor keepster Sari van Veenendaal.

Vlak na rust kreeg de thuisploeg weer de eerste kans maar spits JoĆ«lle Smits, die na dit seizoen overstapt naar het Duitse Vfl Bochum, schoot net over. Nauwelijks een minuut later teisterde Nadine Noordam namens de bezoekers de Eindhovense lat.  Daarna ging het over en weer en namens ADO was het Pleun Raaijmakers die international keepster Sari van Veenendaal tot een redding dwong door de bal over de lat te tikken waardoor het duel leek uit te draaien op een gelijkspel maar in de toegevoegde vier minuten extra tijd was een schot van Brugts de Haagse keepster toch te machtig en dropen de speelsters van trainer Sjaak Polak teleurgesteld het veld af.

ADO neemt nu in de stand de derde plaats in samen met FC Twente. Komende vrijdag komt in het Cars Jeans Stadion koploper Ajax op bezoek.

    

Karakteristiek

PSV Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen: 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 90+2: 1-0 Brugts

Gele kaart ADO Den Haag: Koster, G. Hendriks

Opstelling PSV: Van Veenendaal; Coolen, Nouwen, Van den Berg, Levels (80e min. Bros); Kuijpers, Harrison (60e min. Van Schoonhoven), Biesmans, Pattiwael (80e min. Leuchter) ; Van Dooren (66e min. Brugts), Smits

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans ,Noordam, Kagie, Rijsbergen (82e min. IJzerman) ,Dessing (72e min. Selies), Koster, Boshuizen (93e min. van Belen) , Raaijmakers (72e min. Ravensbergen)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie