ZVV Den Haag weer onderuit met dubbele cijfers

Voor de tweede maal dit seizoen zijn de zaalvoetballers van ZVV Den Haag in de eredivisie tegen een monsternederlaag aangelopen. Tegen titelkandidaat FC Eindhoven werd vrijdag in de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark zonder publiek met 1-19 verloren. Met vier internationals en een ex-international (Zakaria Amrani), die enkele seizoenen geleden nog speelde bij het Scheveningse Noordzee, waren de Einhovenaren een aantal klassen beter dan de formatie van trainer Yuri van der Smitte. 

Na de 2-18 oorwassing van een maand geleden tegen het Hoornse Hovocubo, bleek vrijdagavond ook nu weer dat de Haagse zaalvoetballers geen antwoord hebben op de echte topploegen in de eredivisie. “We wisten dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan”, was het commentaar van de Roemeense doelman Radu Iordache, die in de eerste helft al uitviel met een blessure. “Dan hoop je dat je de nederlaag klein kan houden. Dat is niet gelukt in ieder geval.” Met rust stond het al 0-10 in het voordeel van de Eindhovense zaalvoetbalprofs. ZVV Den Haag wist met enkele counters voor wat plaagstootjes te zorgen maar vond een goede keepende international Manuel Kuijk, tegenover zich. Wat opviel was dat de Eindhovenaren elkaar blindelings vonden en de thuisclub het hield op wat opvliegingen van enkele getructe spelers. Maar het verschil in kwaliteit was overduidelijk.

In de tweede helft hielden de Hagenaars in de eerste tien minuten redelijk stand, maar uiteindelijk kreeg het gepromoveerde ZVV Den Haag een vernietigende 1-19 verlies te slikken.  Heel even was er een Haagse glimlach te bekennen toen Mo Ouarakki de enige Haagse treffer op zijn naam schreef. Na een winstpartij (bij Texel’94), een gelijkspel (tegen White Stones) en vier nederlagen, moet de conclusie worden getrokken dat de Hagenaars het duidelijk moeten hebben van de duels tegen de  ‘mindere goden’ en in het nieuwe kalenderjaar moet hopen op een betere vorm of betere spelers in de strijd tegen degradatie.

“Dit zijn voor ons de wedstrijden om te leren”, vertelt coach Yuri van der Smitte. “We hebben een jonge onervaren groep. Dit soort wedstrijden zijn goede lessen en om tegen dit soort tegenstanders resultaat te halen is nog een brug te ver. Maar we hebben vorige week gezien dat we tegen een gelijkwaardige tegenstander door hard te werken resultaat kunnen behalen.”

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Frank van Leeuwen

Geef een reactie