ZVV Den Haag vrouwen onderuit in slotfase

Ook na het vierde duel in de eredivisie staan de ZVV Den Haag vrouwen nog zonder punten. In het hoge noorden werd vrijdag in een spannend duel met 3-2 verloren van Drachtster Boys/HR Piping, dat nu op een tweede plaats staat in de eredivisie.

Het team van de Friezinnen ging voortvarend van start door al na twee minuten op een 1-0 voorsprong te komen. Een stand die in een gelijk opgaande strijd in de eerste helft met kansen over en weer ook met rust op het scorebord stond.

Al na vier minuten in de tweede helft kreeg Priscilla de Vos na een handsbal een uitgelezen kans vanaf de strafschopstip om de Haagse vrouwen op gelijke hoogte te zetten. Een harde droge knal deed de rest: 1-1.  Een solo vanuit de Drachtse defensie zorgde voor een onoplettendheid in de Haagse verdediging waardoor de verder goed kepende Roxanne Monkou kansloos was: 2-1.

Het team van coach René Havermans rechtte nog eens de ruggen en kwam verdiend op een 2-2 gelijke stand door een treffer van Viviënne Knegtmans. Niet veel later waren het toch de Friezinnen die de beslissende treffer verzorgden: 3-2. De nog resterende drie minuten speeltijd waren niet voldoende om toch nog met een punt de spelersbus in te stappen.

ZVV Den Haag blijft door het vierde achtereenvolgende verlies op een voorlaatste plaats staan in de eredivisie.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto: Archief

Geef een reactie