J&F Auto’s Topbiljarten Den Haag verliest van S.I.S.

Het nieuwe J&F Auto’s Topbiljarten Den Haag speelde zondag in de Heelsumstraat tegen de oude bekenden van S.I.S. Schoonmaak. De bezoekers bestaan voor een groot deel uit spelers die vorig seizoen nog voor de Haagse eredivionist speelde. De titelfavoriet behaalde een verwachte winst op in de Hofstad.

Op positie 4 was het Herman van Daalen die zijn rug moest rechten tegen Martien van der Spoel. Dit deed hij op de Herminator manier met flair en mimiek. Tot beurt 25 kon het nog alle kanten op met een stand van 27-23 in het voordeel van de Beer uit Nijmegen. Waar het voor Herman alleen maar moeilijker kwam te liggen, had van der Spoel nog slechts 4 beurten nodig om tot de 40 te komen, en als winnaar uit de strijd te komen.

Door corona werd er volop geventileerd in het etablissement, en het was Therese Klompenhouwer die hier toch wel last van had en meerdere malen haar handen warm moest blazen in haar partij tegen Jean van Erp. Tot de pauze kon het nog alle kanten op, 20-17 in het voordeel van Jean. Helaas voor team J&F Auto’s, was de tweede helft voor de Ice Man die uiteindelijk met een mooie serie van 11 in de 34 beurt uitging.

Op tafel 2, Barry van Beers tegen Eddy Merckx, en wat maakte laatstgenoemde de hoge verwachtingen waar. Beurt  1 was een serie van 12. Beurt twee maar 5 en beurt 3: 10 . En dus de pauze in met 27-3. Van Beers deed niet veel verkeerd, maar kon niet in zijn ritme komen tegen zoveel geweld. Uiteindelijk was de eindstand 49-9 in 10 beurten.

Jeffrey Jorissen had in het verleden al eens bewezen dat hij kon winnen van Dick Jaspers. De toeschouwers werden getrakteerd op een mooie en spannende partij, die tot het einde twee winnaars kon opleveren. Jaspers was de eerste die “en nog drie “ te horen kreeg. Maar daar bleef het bij. Jorissen kon vanuit moeilijke posities een 5 en uiteindelijk de laatste 2 produceren. En redde daarmee de Haagse eer.

Redactie: Cor Trampe

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie