Team J&F Auto’s/Top Biljarten Den Haag deelt punten

Team J&F Auto’s / Top Biljarten Den Haag heeft zondag in Boxtel met 4-4 gelijkgespeeld tegen ’t Ivoor. Het was voor de opponent het eerste punt in de DKM Tools League, de eredivisie in het driebanden.

Tot het laatste punt kon het zondag alle kanten op. Herman van Daalen had een goede start met 17 in 10 beurten en was de pauze ingaan met 22-15. Weliswaar geen riante voorsprong , maar het gaf wel  hoop. Helaas kon Van Daalen dit niet volhouden tot het eind. Eerlijkheidshalve moet ook gezegd worden dat Wesley de Jeager gewoon een betere tweede helft speelde.

In de partij tussen Huub Wilkowski ne Therese Klompenhouwer was er een ruime voorsprong in de rust (22-13) en tot beurt 27 met een stand van 34-21 geen vuiltje aan de lucht voor de ‘Haagse’ biljartster. En dan draait het ineens om . ‘Terrie’ deed echter weinig verkeerd. Moeilijke posities en telkens op een haar na mis. Dit gaf Wilkowski de gelegenheid, mede door sterk spel, terug te komen tot 36-37 in beurt 34. Met een serie van drie was het Wilkowski die als eerste te horen kreeg “en nog 1”. Hij miste en daardoor kreeg Klompenhouwer de mogelijkheid op een Haagse succesje. Een serie van drie was noodzakelijk. Zij miste niet en was de strijd met een 2-2 tussenstand helemaal open.

Barry van Beers mocht aan de bak tegen de Belgische geweldenaar Jozef Philipoom. Dat Jeff een tegenstander van formaat is bleek uit een serie van 11 in beurt 7. Barry bleef cool en bleef met kleine series toch nog bij. En ging zelfs met een kleine voorsprong de pauze in. Tot het eind bleef het spannend maar uiteindelijk trok de Belg aan het langste end.

Jeffrey Jorissen heeft in de vorige partijen een flitsende start gehad. Ook zondag was hij in de achtste omgang op de helft van de partij. De vraag was of hij dit keer zou volhouden. Deze vraag kon gelukkig bevestigend beantwoorden. In omloop 22 telde de arbiter punt 40 voor de Haagse ‘Tovenaar’.

Teamcoach Cor Trampe: “4-4 tegen een team dat vandaag een sterke opstelling had, moet je koesteren en dan vooral niet zeuren dat er misschien meer in had gezeten.”

Redactie: Ronald Mooiman/Top Biljarten Den Haag

Foto: archief

Geef een reactie