JF Auto’s / New Jorissen – Burgmans Biljarts levert mooie overwinning op voor de thuisploeg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gisteren was voor J&F Auto’s / New Jorissen een meer dan mooie dag.

Waar moet ik beginnen ?  Allereerst was het de eerste thuis wedstrijd van het seizoen, iets dat altijd wat bijzonders met zich meebrengt, wil alle apparatuur meewerken, alles was natuurlijk  door Dennis vooraf gecontroleerd, waar je weet het nooit . begrijpelijk is het voor de spelers  veel fijner “acte de préséance” geven in een vol etablissement , nou dat was meer dan geslaagd . Een perfecte ambiance niet alleen tijdens de partijen, maar het feestje ging ook nog lang door, met muzikale omlijsting door Fred (diamant) Hanjoel  en Soulman Surie. Nancy en Theo hebben “daad bij woord”gevoegd “en samen met hun medewerkers , zondag een geoliede machine neer gezet. De innerlijke mens was dit keer zeker gen vergeten kindje. Volgens mij was familie de Kok met de mossel en oesterboot gekomen in plaats van met de auto. Een grote hoeveelheid mosselen en oesters waren meegereisd uit Zeeland en zijn na het sportieve treffen vakkundig bereid door keukenprins Rob Bos en “chef de partie” Nancy. Wim en Wendy heel erg bedankt voor dit culinaire hoogstandje. Misschien wel het begin voor een nieuwe traditie voor de aftrap van het seizoen ;-).

Ook niet helemaal onbelangrijk was de overwinning van ons team.

Glenn moest  aantreden tegen Marco Janssen, beide spelers hielden elkaar bijna de hele partij in evenwicht , in beurt 22 nam Hofman , mede door twee goed benutte time outs, met een serie van 6 afstand en in omloop 26 was de winst voor onze Haagsche reus 40-35. Een gedegen partij waar de loop van de ballen niet altijd in zijn voordeel waren.

Terrie moest Bart Ceulemans zien te verschalken, tot 23 zag het er naar uit dat dit zou gaan lukken. Maar Bart herpakte zich en kon mede door een paar foutjes van Therese de partij naar zich toe trekken. 38-40 was uiteindelijk de eindstand.

Ons nieuwe teamlid Joey had zichzelf een behoorlijke druk opgelegd om een mooie eerste  partij te spelen voor zijn nieuwe team. Je zag dan ook de eerste helft een zeer gespannen en moeizame partij. Hoe anders was het  tweede gedeelte van het treffen. Als herboren zagen we de flamboyante heer de Kok de mooiste ballen maken en die er “op moeten” zaten er vol op. De prachtige come back resulteerde in een mooi 29-40 overwinning. Mede omdat Jeffrey op de ander tafel de partij al gewonnen had zorgde dit voor de team overwinning.

In het treffen tussen Jorissen en de Kleine , was de laatst genoemde deze dag een maatje te klein voor onze tovenaar. Hoewel Anno met een serie van 5 startte, stond Jeffrey met 29-5 voor in de tiende beurt om acht beurten later uit te gaan in een schamele 18 omlopen.

Deze overwinning zet ons op de 5 plaats , staat natuurlijk leuk,  maar met nog 20 te spelen partijen zegt dit natuurlijk niet veel.

Op naar de volgende wedstrijd uit tegen het sterke Cues&Darts / Xtreme  op 2 oktober