Jannette van Belen (ADO vrouwen): “Drie punten in Den Haag houden”

De aanvankelijke teleurstelling maakte al snel plaats voor opluchting, toen een dag na de afwijzing alsnog het verzoek werd gehonoreerd om de Eredivisie voor mannen en vrouwen gelijk te stellen. En dus speelt ADO Den Haag Vrouwen twee weken later dan oorspronkelijk gepland in het eigen stadion tegen VV Alkmaar.

Tekst: Ivo Schimmel

In de Eredivisie ontmoetten beide clubs elkaar achtmaal eerder. Viermaal gingen de drie punten naar Zuid-Holland, twee keer naar Noord-Holland. De andere twee keer werd het gelijk. Vorig seizoen eindigde de enige onderlinge competitiewedstrijd in Alkmaar na de voorsprong door Maartje Looijen alsnog diep in de blessuretijd in 1-1. In eigen huis heeft ADO Den Haag Vrouwen tot nu toe alle onderlinge confrontaties weten te winnen.

Dit seizoen heeft VV Alkmaar nog geen zege geboekt. Met twee punten uit vier duels staat de club op de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen is na drie zeges op rij met negen punten de nummer drie. Dit seizoen versloeg het elftal van Sjaak Polak eerder in de Eredivisie al Excelsior Rotterdam (1-0) en sc Heerenveen (3-1) in het eigen stadion.

Stappen

,,We zijn een heel jonge, hechte groep en staan echt als één team op het veld,” verklaart Jannette van Belen (foto) de huidige zegereeks. ,,Daarin hebben we grote stappen gemaakt. Als wij zo doorgaan, gaat het alleen maar beter worden en kunnen we zeker blijven meedraaien in de top van de Eredivisie!” In de laatste wedstrijd voor de onderbreking, uit tegen FC Twente (0-2), scoorde Van Belen in de blessuretijd haar eerste Eredivisietreffer. ,,Na een valse start door wat blessures is het natuurlijk geweldig om zo terug te komen en belangrijk te zijn voor je team. Die juichmomenten samen, daar doe je het gewoon allemaal voor.” Ze geeft aan dat er voor haar nog voldoende verbeterpunten zijn op het hoogste niveau in Nederland. ,,Ik werk hard aan de punten die de trainers mij mee geven. Ik wil belangrijk zijn voor het team, door een sterk aanspeelpunt in de aanval te zijn, doelpunten te maken en assists te geven.”

Instelling

Dat hoopt ze vrijdag opnieuw te doen, als VV Alkmaar wacht als volgende tegenstander. ,,Wij willen natuurlijk met de top mee blijven doen, dus dit soort wedstrijden zijn heel belangrijk om te winnen. Ik verwacht dat wij de bovenliggende partij zullen zijn en het spel moeten maken. We moeten er als team voor zorgen dat we allemaal met dezelfde instelling het veld op gaan. Als dat gebeurt, verwacht ik niets anders dan een mooie overwinning en blijven de drie punten gewoon in Den Haag.” De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar wordt vrijdag gespeeld in het Cars Jeans Stadion en vangt aan om 19.30 uur. Natuurlijk na de wedstrijd op deze website een verslag en veel foto’s. Bron: ADO Den Haag Vrouwen

Geef een reactie