ADO Den Haag vrouwen niet voorbij VV Alkmaar

De ADO vrouwen zijn er bij de hervatting van de competitie in het Cars Jeans Stadion niet in geslaagd om de volle buit te pakken tegen VV Alkmaar. Na de verrassende en verdiende winst voor de ‘corona’ stop in Enschede op FC Twente waren de verwachtingen hoog gespannen bij de ploeg van trainer Sjaak Polak. In de eerste helft begonnen de Haagse vrouwen te slap en ongeïnspireerd aan het duel met de Alkmaarse vrouwen. Toch was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg toen een voorzet van Nadine Noordam Shanique Dessing bereikte maar die zag haar inzet over het doel van de bezoekers verdwijnen. Hierna kwamen de gasten wat beter in hun spel wat in de 9e minuut resulteerde in de 0-1 van Chimera Ripa die ongehinderd op kon oprukken zonder dat haar een strobreed in de weg werd gelegd en die met een afstandsschot keeper Barbara Lorsheyd kansloos liet. Na deze goal nam de thuisploeg het heft in handen en kwamen er wat mogelijkheden voor de thuisploeg waarna het in de 35e minuut toch raak was toen Dessing de gelijkmaker aantekende in haar vijftigste competitie wedstrijd voor de ADO vrouwen. Op slag van rust leek de formatie van trainer Sjaak Polak op voorsprong te komen maar de kopbal van Amber Verspaget werd net voor de doellijn door een van de verdedigers van de bezoekers weggewerkt zodat de rust aanbrak met een 1-1 score.

Met Jannette van Belen voor Shanique Dessing gingen de Haagse vrouwen op zoek naar een voorsprong. De bezoekers, waarover trainer Polak na afloop zou zeggen dat ze twee bussen rond hun eigen zestien meter hadden geparkeerd, moesten in de 64e minuut aan de noodrem trekken toen Liz Rijsbergen doorbark in het vijandelijke strafschopgebied wat resulteerde in een penalty die onberispelijk werd benut door aanvoerder Gwyneth Hendriks waardoor de voorsprong een feit was. Een kleine zes minuten later was Liz Rijsbergen dicht bij de 3-1 maar haar afstandsschot werd knap uit de hoek getikt door de Alkmaarse doelvrouwe. Negen minuten voor tijd kreeg de thuisploeg toch de kous op haar kop door een zondagschot van Sanne Koopman die via de onderkant van de lat achter de Haagse doelvrouwe belande. Gelukkig voor ADO bleef het hierbij want bij één van de spaarzame uitvallen waren de bezoekers dicht bij de winnende treffer maar de knap ingeschoten bal ging gelukkig voor de thuisploeg voorlangs zodat er een 2-2 eindstand op het scorebord stond wat uiteindelijk voor de ADO vrouwen toch een teleurstelling genoemd mag worden. Volgende week zondag gaat ADO op bezoek bij titelkandidaat PSV en de week daarop komt de andere favoriet voor de titel Ajax op bezoek in Den Haag.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 9. Ripa 0-1, 35. Dessing 1-1, 64. Gwyneth Hendriks (pen.) 2-1, 81. Koopman 2-2.

Scheidsrechter: Stijn van Zuillichem

ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (62. Looijen), Noordam, Boshuizen, Rijsbergen (91. Sellies), Ravensbergen, Koster (72. Raaijmakers), Dessing (46.van Belen).

VV Alkmaar: Makela, Ursem, Kruijthof, Beemsterboer (90. Maass), Coady (46. Hulst), Ruiter, Henschen (62. Schouwstra), Koopman, Stoop, Ripa, Pellens.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Ashton Tokromo

Video: Wim Meijerink

Geef een reactie