ADO-doelman Koopmans in bekerthriller gevierde man


ADO Den Haag dat sinds het seizoen 2016/2017 weer een bekerwedstrijd in het eigen stadion afwerkte heeft woensdagavond in de eerste ronde van de KNVB beker tegen competitiegenoot Sparta Rtd. met onder meer Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers in de basisopstelling na strafschoppen de tweede ronde bereikt. Na negentig minuten stond er mede door een treffer van ADO-doelman Koopmans een 1-1 stand op het scorebord.

Lang leek het erop dat de bezoekers de volgende ronde zouden bereiken, maar diep in de blessuretijd kopte doelman Luuk Koopmans van de thuisploeg de 1-1 achter zijn collega doelman Okoye waardoor er verlengd moest worden. In de reguliere speeltijd was het elftal uit Rotterdam in de eerste helft de betere. Het resulteerde in de 0-1 van Danzell Gravenberch.

Na de thee creëerden de Hagenaars een aantal prima kansen, maar ook het elftal van Henk Fraser kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Met nog een aantal seconden te gaan, diep in de blessuretijd, kreeg de thuisploeg nog een hoekschop. De mee naar voren gekomen Koopmans knikte via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen.

In de verlenging nam Sparta het initiatief en tot twee keer toe was Leroy Duarte dicht bij de 1-2 waar aan Haagse kant invaller Nikolaos Karelis ook dicht bij de beslissende goal was. de Griek kopte vlak voor het einde van de verlenging naast. Uiteindelijk was de ploeg van trainer Aleksander Rankovic (foto) de gelukkigste in de penaltyreeks. Invaller Bilal Oud-Chikh schoot de vijfde strafschop binnen nadat aanvoerder Bart Vriends voor de bezoekers als enige miste vanaf de 11-meter.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Sparta Rtd,
Scoreverloop: 40. min. 0-1 Gravenberch), 94. min. 1-1 Koopmans

Scheidsrechter: Siemen Mulder Toeschouwers: 0
Geel ADO Den Haag: Pinas, Kramer
Geel Sparta: Vriends, Gravenberch, Beugelsdijk, Engels
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Ratiu (80. van Ewijk), Bijen (16. Amofa), Del Fabro, Pinas, Kemper (80. Ould-Chikh), Morrison (96. Goossens), Rigo (56.Karelis), Elmakayes, Philipp (56. Bourard), Kramer
Opstelling Sparta.: Okoye, Pinto, Beugelsdijk, Vriends, Abels, Meijers (65. D.Duarte), L. Duarte (113. Heylen), Harroui (105. Burger), Mijnans (80. J.Fortes)), Gravenberch (80. Engels), Thy (80. Emegha)

Redactie: Rob Blankenstein

Geef een reactie