Apatisch ADO Den Haag kansloos bij door covid geteisterd PSV

PSV dat liever niet wilde spelen in verband met de talloze corona gevallen (negen) in de Eindhovense selectie heeft in het Philips Stadion geen enkele moeite gehad met een machteloos ADO Den Haag. De ploeg van de Duitse trainer Roger Schmidt was met 4-0 veel te sterk voor de Hagenaars.

De thuisploeg werd na een kwartiertje wel in het zadel geholpen door de arbitrage want scheidsrechter Jochem Kamphuis  wees naar de stip na een vermeende overtreding van Milan van Ewijk aan Haagse kant. De VAR riep de arbiter nog naar de zijkant maar ondanks uitvoerige bestudering van de beelden bleeft Kamphuis bij zijn beslissing en Zahavi maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje, 1-0.  

De thuisploeg kreeg hierna nog diverse kansen op meer maar zowel Malen als Ihattaren weigerde de trekker over te halen. Beide spelers keerden na rust niet meer terug en werden vervangen door Max en Madueke waarbij de laatste zich onderscheidde door twee treffers voor zijn rekening te nemen. Ryan Thomas kwam ook nog op het wedstrijdformulier te staan door ook een doelpunt op te eisen na goed voorbereidend werk van invaller Richie Ledezma.  

Een apatisch ADO toonde geen enkel moment het lef en bravoer om het de thuisploeg ook maar enigszins moeilijk te maken wetende dat de ploeg van trainer Schmidt juist nu niet zat te wachten op een getergde tegenstander.        

Karakteristieken


PSV – ADO Den Haag

Scoreverloop: 16. min. 1-0 Zahavi/pen), 51. min 2-0 Madueke, 84. min 3-0 Thomas, 90+2 min. 4-0 Madueke. 

Scheidsrechter:  Jochem Kamphuis          Toeschouwers: 0  

Geel ADO Den Haag:  Karelis

Geel PSV: Teze

 Opstelling PSV.: Mvogo, Thomas (86. Luis Felipe), Teze, Boscagli, Mauro Junior (71. Ledezma), Götze (88. Saibari), Sangaré, Fein, Ihattaren(46. Max), Zahavi, Malen (46. Madueke)  

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Ratiu (45. Pascu),Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Faye (Ould-Chick, Rigo, Goossens (77. Elmkies), Bourard (60. Arweiler), Philipp, Kramer (60. Karelis) 

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie