ADO Den Haag in slotfase naast AZ

ADO Den Haag heeft zondagavond in het eigen Cars Jeans Stadion in de slotfase toch nog een punt gepakt tegen AZ dat weigerde de vele kansen te benutten waardoor ze na een late gelijkmaker van invaller Michiel Kramer toch nog de kous op de kop kregen.

De bezoekers dachten in de tweede minuut al op voorsprong te komen maar een goal van Calvin Stengs maar de VAR oordeelde dat de aanvaller buitenspel gestaan zou hebben. Voor de ploeg van trainer Arne Slot bleef het in die periode kansen regenen en een treffer kon dan ook niet uitblijven. Na ruim een half uur was het de IJslander Albert Gudmundsson die een afvallende bal in de bovenhoek knalde na heel zwak uitverdedigen van de Hagenaars. Met deze 0-1 zochten de ploegen de kleedkamers op. 

Na de thee kreeg Peet Bijen aan Haagse kant uit een corner een kans maar hij kopte de bal recht op sluitpost Marco Bizot af. In de 64e minuut was het toch raak voor de thuisploeg toen rechtsback Milan van Ewijk uit de tweede corner van John Goossens de bal onberispelijk achter de Alkmaarse doelman kopte. Nauwelijks twee minuten later kwamen de bezoekers toch weer op voorsprong omdat Bijen aan Haagse kant vreselijk de fout inging waar Jesper Karlsson knap van profiteerde door de bal in de korte hoek naast doelman Luuk Koopmans te schieten. Gudmundsson kreeg vervolgens voor open doel de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar hij faalde jammerlijk. Hierna kroop er toch weer angst in de Alkmaarse gelederen na eerdere dompers in voorgaande wedstrijden en trok zich wat meer terug uit angst voor een tegengoal waarmee de Noord Hollanders het onheil over zich afriepen. Drie minuten voor tijd werd invaller Kramer bij de tweede paal bereikt en via een stuiterbal ging de bal over keeper Bizot heen zodat de thuisploeg toch nog een bonuspunt pakte.     

Karakteristieken


ADO Den Haag – AZ 2 – 2

Scoreverloop: 34e min. 0-1 Gudmundsson, 64e min. 1-1 Van Ewijk, 66e min. 1-2 Karlsson, 87e min. 2-2 Kramer. 

Scheidsrechter:   Allard  Lindhout        Toeschouwers: 0  

Geel ADO Den Haag: De Boer, Besuijen

Geel AZ: De Wit

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, v. Ewijk, Bijen, Pinas, Faye, de Boer (Elmkies/59), Rigo , Goossens (Morisson/82),Philipp (Kramer/82) Arweiler (Karelis/71), Catic (Besuijen/46)  

 Opstelling AZ.: Bizot, Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal, Midtsjö, De Wit, Koopmeiners, Stengs, Gudmundsson (Leeuwin/82), Karlsson

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie