ADO Den Haag huurt verdediger Dario Del Fabro van Juventus

In het land waar verdedigen tot kunst is verheven heeft ADO Den Haag een aanwinst voor de achterhoede gevonden. Dario Del Fabro, een rechtsbenige centrumverdediger, wordt komend seizoen gehuurd van Juventus, de club waar veel Haagse fans sympathie voor hebben.

Del Fabro (25) is geboren en getogen op Sardinië, waar Cagliari al sinds jaar en dag de grootste club is. Op 13-jarige leeftijd stroomde de verdediger in bij de academie van de Sardijnse club. Daarna speelde Del Fabro tevens in meerdere jeugdteams van Italië, op weg naar zijn debuut voor Cagliari in een bekerduel in november 2012 (op 17-jarige leeftijd). Vlak daarna debuteerde hij ook in de Serie A tegen Juventus, toevallig de club die hem later voor maar liefst zes jaar vastlegde. Dat deed de Italiaanse grootmacht na uitleenperiodes van Del Fabro bij Leeds United, Ascoli en Pisa.

Een debuut voor Juventus bleef tot dusver nog uit voor Del Fabro, die door La Vecchia Signora eerder al verhuurd werd aan achtereenvolgens Novara, Cremonese en Kilmarnock. Bij de laatstgenoemde club was Del Fabro een rots in de branding in de defensie. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de Italiaan, die ook de Poolse nationaliteit draagt, het hoogste percentage gewonnen duels (82 procent) had van alle verdedigers in het Schotse Premiership.

“We zijn heel tevreden dat we nog een centrale verdediger kunnen presenteren in de laatste week van de transferwindow”, zegt Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) over de komst van Del Fabro. “Dario zorgt ervoor dat wij achterin wat ruimer bezet zijn na het vertrek van onder meer Tom Beugelsdijk. We heten hem van harte welkom bij onze mooie club.”

Ook Del Fabro is verheugd met het nieuws. “Ik sta te popelen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Ik ben er klaar voor om het team te helpen met mijn internationale ervaring en mijn tactische vaardigheden”, stelt de Italiaanse versterking. “Ik zie mezelf als een fysieke verdediger met uitstraling, die ervan houdt om de opbouw te verzorgen en van waarde kan zijn bij spelhervattingen.”

Geef een reactie