Heerenveen opnieuw geen probleem voor ADO vrouwen

Na de 2-0 bekerwinst vorige week op SC Heerenveen trokken de vrouwen van ADO Den Haag voor de competitie opnieuw aan het langste eind. In het Cars Jeans stadion kwam de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong door een treffer van Jaimy Ravensbergen. Na een klein half uur was Liz Rijsbergen vlak bij de 2-0 maar keepster Okken van de Friezen voorkwam dat.

Na een half uur moest aan Haagse kant doelvrouwe Barbara Lorsheyd behandeld worden die op de grond was gaan zitten maar gelukkig kon ze na behandeling verder. Vlak voor rust viel de gelijkmaker door een eigen doelpunt van Gwyneth Hendriks. Toch ging de ploeg van trainer Sjaak Polak met een voorsprong de rust in want een strafschop toegekend na het onderuithalen van Ravensbergen werd benut door aanvoerder Gwyneth Hendriks die daarmee het nare gevoel van de eigen goal enigszins weg spoelde.

Na de thee bleef de Haagse ploeg de overhand houden en het was Nadine Noordam die na ruim een uur spelen met een mooi afstandsschot de stand op 3-1 bepaalde. Hoewel de bezoekers nog wel druk probeerden uit te oefenen op de Haagse defensie leverde dat weinig op behoudens een knap schot in de extra tijd die geweldig werd gekeerd door Lorsheyd zodat de thuisploeg met 3-1 de tweede winst in deze competitie boekte. Positief was nog dat de lang geblesseerde Jannette van Belen vlak voor tijd weer wat speelminuten kon maken.        

Opstelling  ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (46. Kagie), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Noordam, Boshuizen, Raaijmakers (71. Sellies), Rijsbergen (84. Van Belen), Ravensbergen, Koster.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Peter Looijen

Geef een reactie