ADO Den Haag wint op z’n Duits in Venlo

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de eerste competitiewinst geboekt tegen VVV Venlo door na een 1-1 ruststand in de 93e minuut via invaller David Philipp de volle winst te pakken.

In Venlo werd de score al na drie minuten opengebroken door een benutte strafschop van Shaquille Pinas na een handsbal van Roy Gelmi aan Limburgse kant.  Lang konden de Hagenaars niet van de voorsprong genieten want één minuut later lag de gelijkmaker achter keeper Luuk Koopmans door een knappe volley van de Griek Giorgos Giakoumakis. Hierna pakte de Hagenaars de draad weer op en dat resulteerde onder meer in wat mogelijkheden voor Catic, Bijen en Besuijen maar het gewenste eindresultaat leverde dat niet op. Bij de Venlonaren moest bij aanvang van de tweede helft keeper Thorsten Kirschbaum noodgedwongen plaatsmaken voor Delano van Crooij. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft was Samy Bourard dicht bij een doelpunt maar hij zag zijn schot rakelings langs de kruising verdwijnen maar ook Luuk Koopmans aan Haagse kant moest bij de les blijven na een kopbal van Vito van Crooij. Rond de zeventigste minuut kreeg ADO weer een prima kans via Besuijen maar het schot van de buitenspeler kon gepakt worden door invaller doelman Delano van Crooij . In het Haagse kwartiertje bracht trainer Aleksander Rankovic nog wat verse krachten in middels Michiel Kramer,  Illay Elmkies en David Philipp.

Waar iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel pakte de Hagenaars toch nog de volle buit waarbij Kramer de bal koppend verlengde op Besuijen die op zijn beurt de bal ook koppend panklaar leegde voor de van Weder Bremen gehuurd David Philipp die de bal perfect achter Van Crooij deponeerde. Hierna maakte scheidsrechter Bas Njihuis er gelijk een einde aan en waren de eerste drie punten voor de bezoekers een feit.     

Karakteristieken

Karakteristieken
VVV-Venlo – ADO Den Haag 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 3. Pinas (pen.) 0-1, 5. Giakoumakis 1-1, 90. Philipp 1-2.

Scheidsrechter: Nijhuis

Toeschouwers: 0

Geel: Gelmi (VVV-Venlo) en Milan van Ewijk (ADO Den Haag)

Opstelling VVV-Venlo
Kirschbaum (46. D. van Crooij), Dekker, Gelmi, Kum, Schmitz; Linthorst, Machach (62. Swinkels), V. van Crooij; Hupperts (68. Bastiaans), Giakoumakis, John (81. Arias).

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye; Bourard (63. Elmkies), Rigo, De Boer; Besuijen, Arweiler (74. Kramer), Catic (80.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie