Weer geen winst voor Silicon Storks

De Haagse honkballers van Silicon Storks hebben afgelopen week opnieuw geen kans gezien om tenminste één wedstrijd winnend af te sluiten. De onderste vier van de ranglijst zijn nu begonnen om te bepalen wie al laatste in de reguliere stand gaat eindigen wat normaal gesproken degradatie zou betekenen naar de overgangsklasse. Door de covid-19 pandemie met de daarbij behorende problemen heeft de bond al geruime tijd geleden besloten om dit seizoen geen degradatie te laten plaatsvinden dus is Den Haag ook volgend jaar verzekerd van honkbal op het hoogste niveau.

In dit drieluik moesten de Hagenaars aantreden tegen het Haarlemse DSS Kinheim. Afgelopen donderdag eindigde dit duel in een nipte 4-3 nederlaag in Haarlem en zaterdag op het vertrouwde Schapenatjesduin trok de ploeg van coach Eugene Henson opnieuw nipt aan het kortste eind al kwam er in de 9e en laatste inning een vreemd einde aan de wedstrijd.

De scheidsrechter gaf met het tweede honk bezet door Storks de aangewezen slagman (Iwan Redan) uit wegens “hinderen” terwijl de catcher van de Haarlemmers toch de aangooi naar het tweede honk maakte waarbij de speler van Storks die safe was toch door de scheidsrechter uitgegeven werd. Dat kan dus niet want dat zou betekenen dat het geen hinderen kan zijn waardoor de Hagenaars de op dat moment 2-1 achterstand niet meer goed konden maken.

Zondag in Haarlem bleek de thuisploeg weer een maatje te groot wat zich vertaalde in een 9-2 overwinning voor de Haarlemmers.

Komende week staat het drieluik met Quick Amersfoort op het programma waarbij zaterdag 19 september Silicon Storks als gastheer optreedt.

Redacteur: Rob Blankenstein
Fotograaf: Fred Reuling

Geef een reactie