Monsterzege Hovocubo bij ZVV Den Haag


ZVV Den Haag verweerde zich in de beginfase dapper maar het was zaalvoetbalgrootmacht Hovocubo dat superieur naar een 2-18 score uitliep.

De Hoornse topploeg onder leiding van coach Sander van Dijk (ex captain van Den Haag Trimeur) maakte al vroeg in het seizoen heel veel indruk met zeer professioneel en tactisch sterk en zeer aantrekkelijk en efficiënt zaalvoetbal.
Frivool en met heel veel souplesse werd de dappere maar kansloze promovendus naar de slachtbank gevoerd: 2-18.
Het Haagse team van coach Yuri van der Smitte had in de eerste en tweede helft nog wat kansjes op iets meer tegentreffers, maar helaas was de afwerking na soms vloeiende combinaties niet voldoende. Anouar Attal Haoui zorgde nog voor de 1-1 gelijkmaker toen er nog zicht was op meer dan een kansloze nederlaag. Tegen het einde van het duel zorgde dezelfde speler voor de tweede treffer van de Haagse ploeg.


In het eerste kwartier deed ZVV Den Haag nog hele aardige dingen, bij de stand van ‘slechts’ 1-2 kon het publiek wachten op de 2-2. Maar die bleef uit. En toen kwam het ‘Real Madrid’ van het Nederlandse topzaalvoetbal op stoom. Met veel gemak werd de Haagse defensie overrompeld en geweldige Hoornse treffers waren het gevolg. Zoveel goals bij de tweede paal.
Onze Haagse zwoegers hebben alles gegeven, maar Hovocubo was helaas drie maten te groot. De reus won het van klein Duimpje. Een pijnlijk leermoment voor de jonge onervaren ploeg van Yuri van der Smitte.

Respect, waardering en complimenten voor de sterke topploeg van ex-Den Haag Trimeur coryfee Sander van Dijk. Toch nog een Haags tintje aan de monsterzege van de ploeg uit Hoorn.

ZVV Den Haag lootte zaterdag voor de eerste ronde van de KNVB-beker een uitduel tegen de winnaar van het duel tussen Zeemacht en OACN Boys. Deze wordt gespeeld op vrijdag 16 oktober.

Redactie: Ulis van Maanen
Foto’s: Frank van Leeuwen

Geef een reactie