ZVV Den Haag vrouwen komen net iets tekort

In de openingsronde van de eredivisie vrouwen hebben de zaalvoetbalsters van ZVV Den Haag in een thuisduel met 5-3 verloren van het sterke Team Alkmaar / Sportstars.

De Haagse vrouwen namen, onder leiding van coach René Havermans, een snelle 1-0 voorsprong nadat een mooie combinatie tussen Rochelle Becker en captain Priscilla de Vos achter de Alkmaarse doelvrouw belandde. Niet lang daarna lag het spel voor lange tijd stil nadat bij een van de Alkmaarse speelsters een schouder uit de kom was gegaan. Een ambulance werd opgeroepen waarna het personeel de onfortuinlijke speelster van de gasten hielp. De Haagse vrouwen leken niet echt geschrokken door dit oponthoud want Ramona van der Harst verdubbelde in de eerste helft nog de marge: 2-0.

Na rust leken de gasten wakker geschud. Zij wisten de 2-0 achterstand om te zetten in een 2-3 voorsprong. ZVV Den Haag ging vervolgens beuken op het Alkmaarse doel en kreeg enkele kansen. De eindstand werd mede door een Haagse treffer van Annebel ten Broeke 5-3 in het voordeel va de Almaarsen.

De openingswedstrijd van ZVV Den Haag bleef beperkt tot een productieve eerste helft waarna de opponent de wedstrijd naar zich toe trok. Volgende week vrijdag krijgt ZVV Den Haag een herkansing wanneer in Den Helder tegenstander Zeemacht wacht.

Tekst: Ronald Mooiman
Foto’s: Frank van Leeuwen