Valse start ZVV Den Haag in Eredivisie


De zaalvoetballers van ZVV Den Haag zijn de competitie in de eredivisie begonnen met een nederlaag. Vrijdagavond werd er in de Sportcampus Zuiderpark met 4-7 verloren van Tigers Roermond.

ZVV Den Haag maakte na drie seizoenen weer haar comeback in de Eredivisie. In de openingsronde kon het team van coach Yuri van der Smitte het niet bolwerken tegen de Limburgers die vorig seizoen meedraaiden in de subtop van de eredivisie. De Hagenaars gingen nog wel goed van start en wisten uit een strafschop van Mo Laari op voorsprong te komen. De nieuwkomer in de eredivisie moest het hebben van individuele acties, terwijl er bij de Limburgers wel iets te zien was van ingeslepen patronen. Maar de rond de honderd toeschouwers kregen in de Topsporthal van de Sportcampus geen aantrekkelijk zaalvoetbal te zien. Tigers Roermond liep tot het rustsignaal uit naar een 1-3 voorsprong.

In de tweede helft begon ZVV Den Haag feller aan het duel waardoor er ook meer kansen ontstonden voor het Limburgse doel. Het waren echter de Limburgers die uitliepen naar een beslissend lijkende 1-5 voorsprong. Routinier Bryan Pereira zorgde vervolgens voor de tweede Haagse treffer waarna ook oud FC Utrecht-speler Hamza Boukhari zijn treffer meepikte: 3-5. De vreugde was van korte duur omdat de jongste Boukhari (oudere broer Karam maakt ook deel van de Haagse selectie) geblesseerd het veld moest verlaten. De gasten uit Roermond liepen vervolgens uit naar een 3-7 voorsprong, waarna Faisal Karoumi het vierde Haagse doelpunt aantekende.

Volgende week vrijdag speelt ZVV Den Haag een boeiende wedstrijd tegen topclub Hovocubo uit Hoorn. Het duel in de Topsportcampus Zuiderpark begint om 20.30 uur.

Redactie: Ronald Mooiman

Geef een reactie