Alhassan Barrie voegt zich bij Royals-team


The Hague Royals heeft Alhassan Barrie als nieuwe speler gepresenteerd presenteren. Alhassan voegt zich bij het team, nadat hij al in heel Europa in verschillende professionele competities heeft gespeeld. Zo kwam hij vorig jaar uit in de Spaanse EBA-competitie (vierde niveau), waar hij voor de autonome stad Melilla uitkwam. Met een gemiddelde van 12 punten en 5 rebounds per wedstrijd en een steal en een block per wedstrijd, maakte hij een essentieel onderdeel uit van het team. Zijn team was zonder nederlaag, totdat het seizoen werd beƫindigd vanwege de coronacrisis.

Alhassan is Belg, en maakte in de jeugd onderdeel uit van het programma van Antwerpen Giants. Vervolgens heeft hij zijn college-opleiding gevolgd op Goshen College in de Verenigde Staten. Daar heeft hij niet alleen als speler veel ervaring opgedaan, maar ook zijn bachelor gehaald in International Business. In Europa heeft hij enkele seizoenen gespeeld in de Duitse tweede liga.

“Wij hopen dat Alhassan ook in Den Haag veel plezier en resultaten zal brengen als onderdeel van The Hague Royals. Hij brengt de power in het team van de Royals; met zijn sterke combinatie van inside en outside spel zal hij een waardevolle toevoeging aan het team zijn.”

Geef een reactie