Piotr Pandura nieuw bij Royals

The Hague Royals presenteert met trots Piotr Pandura. De supervriendelijke Piotr staat momenteel in het team bekend als ‘The Polish Demolition’. Deze versterking zal de Royals de internationale smaak geven die verwacht wordt van een team uit een stad als Den Haag. Piotr voegt zich bij ons vanuit Polen waar hij een uitgebreide basketbalcarri√®re heeft gehad. Afgelopen jaar woonde hij al in Nederland, en hij overtuigde coach Samson en de technische commissie van zijn basketbalkwaliteiten tijdens de tryouts.

Piotr maakte zijn professionele debuut op de jonge leeftijd van 16 jaar. Kort daarna, toen hij 17 werd, debuteerde Piotr in de Poolse eredivisie waar hij uitkwam voor Siarka Tarnobrzeg. In dit team won hij langzaam aan zijn plekje, waarbij hij het vertrouwen kreeg om elke wedstrijd meer minuten te spelen. Zo groeide zijn status in het team, waarbij hij in het seizoen 2018/2019 27 minuten per wedstrijd speelde en 56% van zijn schotpogingen raak schoot. Piotr is ook een zeer goede schutter vanuit driepuntsgebied en heeft meerdere seizoenen gespeeld waarbij hij minimaal 42% van zijn schoten van lange afstand raak schoot.

“We hebben het geluk om te hebben gestuit op een kwalitatief goede speler als Piotr, die veel ervaring en persoonlijkheid met zich meebrengt,” aldus Frank Limburg, technisch manager van The Hague Royals.

Geef een reactie