ADO Den Haag volstrekt kansloos in Almelo


ADO Den Haag heeft haar eerste competitiewedstrijd in Almelo tegen Heracles kansloos met 2-0 verloren. Eens temeer is tijdens de eerste competitieronde gebleken dat de resultaten in de oefencampagne geen enkele garantie biedt op een goede competitiestart. Niet alleen de Hagenaars, die ongeslagen waren gebleven in de voorbereiding, ondervonden op deze eerste competitiedag de harde werkelijkheid maar ook Heerenveen en VVV Venlo maar dan op andere wijze (Heerenveen zes nederlagen in de oefenperiode en de Venlonaren ook bijna louter en alleen verliespartijen) lieten zien met overwinningen op Willem II en Emmen dat oefenvoetbal heel wat anders is wanneer het echt om de knikkers gaat.

De ploeg van trainer Aleksander Rankovic had in het oosten van het land niets in te brengen tegen de ploeg van de jarige coach Frank Wormuth. De Duitse trainer zag zijn ploeg regelmatig op het doel van de Hagenaars afstevenen en het was louter en alleen aan doelman Luuk Koopmans te danken en aan het gebrek aan scherpte bij de aanvallers van de Almeloërs dat de score tot 2-0 beperkt bleef.

Vlak na rust was het middenvelder Rai Vloet die koppend de 1-0 aantekende en vervolgens was het de uitblinker bij de thuisploeg, Sander van der Water, die de eindstand op 2-0 bepaalde. De Hagenaars stelden daar nagenoeg niets tegenover. Alleen aanvoerder Michiel Kramer (foto) kreeg na de 1-0 nog een kans op de gelijkmaker, maar slaagde daar niet in. Vanaf de 72e minuut kwam de Haagse ploeg ook nog met tien man te spelen doordat linksback Boy Kemper tegen zijn tweede gele kaart opliep na weer een overtreding op zijn plaaggeest Sander van der Water die Kemper bij tijd en wijle dronken speelde. Waarom Kemper, die duidelijk niet opgewassen was tegen Van der Water na al vroeg in de wedstrijd tegen zijn eerste gele kaart was aangelopen, niet voortijdig werd gewisseld blijft een raadsel.

Volgende week zondag 20 september ontvangt de Haagse BVO in het eigen Cars Jeans Stadion om 12.15 uur FC Groningen dat waarschijnlijk zonder Arjen Robben aan de aftrap zal verschijnen.

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper; Rigo (64. Goossens), De Boer, Ratiu (56. Catic), Bourard (63. Ould-Chikh); Arweiler (74. Amofa), Kramer.

Geef een reactie