Nipte winst ADO vrouwen op Excelsior Rtd.


De ADO vrouwen hebben in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen een benauwde 1-0 overwinning geboekt op Excelsior Rtd. waarbij de ploeg van trainer Sjaak Polak zich overigens wel tekort deed.

Met name in de eerste twintig minuten kreeg de thuisploeg diverse kansen. Al in de eerste minuut was een onnauwkeurige voorzet van Shanique Dessing er de oorzaak van dat de in de basis debuterende Liz Rijsbergen de bal niet achter de Rotterdamse keepster Isa Pothof kon deponeren. Ruim vijf minuten later kwam de bal na voorbereidend werk van Kayra Nelemans en Eline Koster bij Jaimy Ravensbergen maar keepster Pothof redde ten koste van een corner die verder niets opleverde.

Ravensbergen
Vervolgens waren er nog mogelijkheden voor opnieuw Ravensbergen en Dessing maar ook die pogingen liepen op niets uit. Uiteindelijk was het in de blessuretijd van de eerste helft Jaimy Ravensbergen die uit een corner van de Westlandse Nadine Noordman wel kans zag de bal in het dak van het doel te krijgen.

Presenteerblaadje
Gelijk na de thee pakte de thuisploeg de draad weer op, Eline Koster kreeg de bal van Rijsbergen op een presenteerblaadje maar zag haar poging over het doel in de tribune verdwijnen. Rond de zestigste minuut zag Amber Verspaget, die na haar invalbeurt vorige week tegen PEC Zwolle nu in de basis begon, haar kopbal uit een vrije trap van invalster Nikki IJzerman over het Rotterdamse doel verdwijnen.

Rustige avond
De bezoekers uit de Maasstad konden daar weinig tegenover stellen en de Haagse doelvrouwe Barbara Lorsheyd had dan ook een rustige avond in het Cars Jeans Stadion. ADO Den Haag bleef de betere ploeg maar door zoveel kansen om zeep te helpen bleef het tot het einde billen knijpen. Na een drietal minuten blessuretijd floot scheidsrechter Baars voor het einde en kon de thuisploeg de eerste drie punten bijschrijven in deze competitie.

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Kagie, Gwyneth Hendriks, Koster, Nelemans (76. Raaijmakers), Verspaget, Noordam, Boshuizen, Dessing (46. IJzerman), Ravensbergen, Rijsbergen (65. Sellies).

Gele kaart: Hendriks en Sellies.

Verslaggever Rob Blankenstein sprak na de zege met speelster Jayme Ravensbergen en trainer Sjaak Polak


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo
Cameraman: Wim Meijerink

Geef een reactie