ADO Den Haag huurt David Philipp met koopoptie van Werder


ADO Den Haag heeft de selectie voorzien van een aanvallende impuls. David Philipp, die als aanvallende middenvelder en als vleugelaanvaller uit de voeten kan, komt over van Werder Bremen. De 20-jarige Duitser wordt voor twee seizoenen gehuurd van de Bundesliga-club, met een optie tot koop. Werder Bremen heeft bij deze constructie wel het recht om hem terug te kopen.

De carrière van Philipp zag het levenslicht bij HEBC, een club uit zijn geboorteplaats Hamburg. Op 14-jarige leeftijd werd de snelle buitenspeler opgepikt door Werder Bremen. Daar viel hij al snel op, onder meer dankzij zijn hoge doelpuntenmoyenne. Dat zorgde ervoor dat Philipp voor meerdere jeugdteams van Duitsland mocht uitkomen. Tijdens zijn debuut voor Duitsland Onder 18 scoorde hij zelfs twee keer. Vorig seizoen was Philipp goed voor zeven goals en vier assists voor Werder Bremen II in de Regionalliga Nord.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Wij zijn als club zeer opgetogen dat we één van de meest talentvolle spelers van een club als Werder verder mogen ontwikkelen. Het is voor beide clubs een win-winsituatie. David is jong, talentvol en ambitieus. Hij is een aanvallende speler met scorend vermogen, die op meerdere posities uit de voeten kan.”

Philipp is reeds medisch goedgekeurd en verschijnt maandag voor het eerst op het trainingsveld. “Het voelt goed om bij deze club, met een grote traditie, aan de slag te gaan. Ik heb lang bij Werder gezeten en ben er trots op dat ADO Den Haag mij de kans geeft om op het podium van de Eredivisie te acteren. Ik kijk ernaar uit om de fans te zien”, zegt de aanwinst. “Ik ben een allround aanvaller, die echt van voetbal houdt en altijd een oogje heeft voor het doel. Ik wil kansen creëren en productief zijn voor het team. Ik wil me in Den Haag vooral onderscheiden met mijn doelgerichtheid en mijn traptechniek.”

Geef een reactie