Gaat Elia appelleren aan Haagse gevoel voor ADO ?

Arjan Robben (36) heeft zijn Groningse roots de doorslag laten geven om terug te keren naar het Hoge Noorden. Hij zette daar ooit zijn eerste stappen op het plaatselijke voetbalveld in Bedum om daarna op 16-jarige leeftijd in het Oosterpark zijn stempel te drukken door tegen Feyenoord bij te dragen aan de 1-0 overwinning op de Rotterdammers.

Inmiddels is er nu een regionale/ ‘nationale’ discussie los gebarsten over Eljero Elia die afgelopen zondag met zijn ploeg Istanbul Başakşehir het landskampioenschap van Turkije veroverde.

Alles wordt door de Haagse BVO in stelling gebracht om Elia (33) over de streep te trekken. Middels een persoonlijke videoboodschap doet ADO verwoede pogingen om de geboren Voorburger te bewegen terug te keren bij de club waarvoor hij in december 2004 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte.

Ook trainer Aleksandar Rankovic maakt er geen geheim van dat hij de vleugelspits waarmee hij nog samenspeelde graag aan zijn selectie toevoegt. Algemeen Directeur Mo Hamdi schat de kans op terugkeer op fiftyfifty niet alleen de directeur maar ook Martin Jol en trainer Aleksandar Rankovic hebben contact met Elia.

De beste kans op slagen zal liggen op te appelleren aan zijn Haagse roots analoog aan Robben die uiteindelijk zijn Groningse roots de doorslag liet geven. Wat kunnen andere argumenten voor de oud-ADO speler zijn om een jubel stemming te laten ontstaan in het Cars Jeans stadion ? Ongetwijfeld zal mee gaan spelen dat hij al woonachtig is in de Haagse hofstad (Vroondaal) en dat hij zijn kinderen ook graag ziet opgroeien vlak achter de Haagse duinen.

Voor wat betreft de financiën zal hij bereid moeten zijn om een behoorlijk offer te maken ten opzichte van hetgeen hij de laatste (Turkse) jaren gewend was maar net als Robben heeft hij zijn schaapjes al lang op het droge en zal de drang om de Haagse supporters te verblijden hopelijk de boventoon voeren.

De vaderlandse concurrenten om de handtekening van Elia zijn zoals nu bekend FC Groningen en FC Twente waarbij de Groningers vooralsnog de minste troeven in handen hebben domweg omdat Elia geen verleden heeft bij de Groningers en het geografisch gezien ver van zijn geboortegrond is, wel is het zo dat het vooruitzicht om de vleugels in het Euroborg stadion te bezetten samen met ‘oud international’ Robben wellicht Elia aan het denken kan gaan zetten.

Meer kans wordt toegedicht aan FC Twente waar de geboren Voorburger vanaf het seizoen 2007/2008 tot juli 2009 onder contract stond en waarvoor hij in 64 competitieduels 11 keer het net wist te vinden waarover hij heeft laten weten dat hij een goed gevoel aan zijn periode in Enschede heeft overgehouden.

Om Elia over de streep te trekken is wellicht het opzetten van een poll een goed middel om als ADO supporter te laten blijken hoezeer Elia gewild is bij de Haagse BVO en dat moet dan toch de doorslag geven om er voor te zorgen dat het nieuwe seizoen met een geweldige opsteker kan beginnen !

Wat zou het mooi zijn dat ook uw ADO watcher weer getuige kan zijn van de dribbels die menig verdediger de stuipen op het lijf zal jagen na zelf getuige te zijn geweest van zijn schuchtere eerste stappen bij de selectie op het trainingskamp in het Turkse Aksu in 2007 samen met maatje Ferrie Bodde tijdens het verblijf in het pompeuze World of Wonders Kremlin Palace waar overigens toen ook al doelman Robert Zwinkels deel uitmaakte van de Haagse selectie.

De ADO watcher

Geef een reactie