Boy Kemper (21) drie jaar naar ADO Den Haag


Boy Kemper is naast vele andere nieuwelingen op de maandag bij de eerste training een van de nieuwe gezichten. De 21-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023 in het Cars Jeans Stadion. De linkspoot komt over van (Jong) Ajax, maar bracht het grootste gedeelte van zijn voetbaljaren door bij FC Volendam.

Kemper is weliswaar in Purmerend geboren, maar geldt als een echte Volendammer. Tussen 2004 en 2016 speelde de linksbenige verdediger ook in de jeugdopleiding van de Keuken Kampioen Divisie-club uit het klassieke vissersdorp. In 2016 maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij de afgelopen vier jaar speelde. In augustus 2017 vierde Kemper bij Jong Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal. In totaal kwam de linksachter tot 41 optredens voor de Amsterdamse beloftenploeg, waar hij meer dan tien keer de aanvoerdersband droeg. Kemper behoorde één keer tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht van Ajax, maar tot een Eredivisiedebuut kwam het nog niet voor de oud-jeugdinternational van Oranje.

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, ziet zowel kwaliteiten als groeimogelijkheden bij Kemper. “Boy is een strijder en een échte verdediger, die altijd alles geeft. Hij is een energieke, fitte en veelzijdige verdediger, die ook goed kan voetballen. Boy is vooral een linksachter, maar hij kan ook in het centrum van de defensie spelen”, zo introduceert Jol de nieuwe verdediger. “Het halen van spelers van de topclubs en hun beloftenploegen is al vaker een goede zet gebleken. Daar moet je het soms van hebben. Je weet dat de basis dan goed is. Dat is bij Boy ook aan de orde. Hij kan een mooie voetbaltoekomst tegemoet gaan.”

Kemper heeft ‘super veel zin’ om te beginnen bij zijn nieuwe club, zo geeft de aanwinst aan. “Ik kan niet wachten om te trainen bij ADO Den Haag. Ik heb een goed gevoel bij dit nieuwe avontuur bij deze mooie club”, aldus de nuchtere verdediger. “Ik zou mezelf omschrijven als een aanvallende back, die verdedigend ook sterk is. Ik zie mezelf als een typische ADO Den Haag-speler. Ik hou ervan om hard te werken en denk daarom dat ik hier uitstekend pas. Ik wil leveren wat hier verwacht wordt: volle bak gaan.”

Bron: ADO Den Haag

Geef een reactie