ADO traint achter gesloten deuren

Op het sportpark Prinses Irene in Rijswijk wordt de laatste hand gelegd aan de tijdelijke trainingsaccommodatie van ADO Den Haag. Tenminste de komende twee jaar traint ADO in Rijswijk zodat de club meer tijd krijgt om uiteindelijk terug te keren naar de eigen trainingsaccommodatie in het Zuiderpark.

Maandag meldt de selectie van nieuwbakken trainer Aleksander Rankovic zich voor de eerste keer op het nieuwe trainingsonderkomen in Rijswijk. Pech voor alle ADO fans, de eerste week traint de selectie nog achter gesloten deuren. Deels vanwege de COVID-19 crisis, maar vooral ook omdat Rankovic geen pottenkijkers wenst.

Lammertink
Ondernemer Hans Lammertink, verantwoordelijk voor de komst van ADO naar Rijswijk, begrijpt maar al te goed dat Rankovic de eerste week achter gesloten deuren wil trainen. “Er staat een bijkans geheel nieuw elftal op het veld, dan snap ik wel dat hij in alle rust met de spelers wil gaan werken”. De oud vastgoedontwikkelaar, niet te beroerd bij de verhuizing ook een handje mee te helpen, sponsort ADO nu al zo’n jaar of veertig en wist dat zijn cluppie om zoek was naar een nieuwe trainingsaccommodatie. En dus benaderde de man die weer nieuw leven in het desolate sportpark Prinses Irene blies, met succes ADO directeur Mohammed Hamdi. Met als resultaat dat er op het sportpark inmiddels een, hermetisch afgesloten, heus ADO dorp is verrezen met portable cabines voor het krachthonk, voor de fysio en een recreatiezaal compleet met keuken. De technische staf heeft de beschikking over eigen portable cabines en kantoorruimte.

Biljartlakens
De twee velden waarop wordt getraind, van natuurgras en achter het kunstgrashoofdveld, zien er dankzij de inspanningen van Lammertink uit als biljartlakens. De twee oude kleedkamers van Celeritas, vaste bespeler van het sportpark, worden samengevoegd tot één mega grote kleedkamer, voorzien van ADO tegels. Voor Celeritas wacht ook een gerenoveerde kleedkamer, met Celeritas tegels. “Zijn ze zielsgelukkig mee”, aldus Lammertink. Over de kosten van het tijdelijk onderkomen en wat ADO daarvoor neer moet leggen wil Lammertink weinig kwijt. Hij hoopt dat ADO in de komende twee jaar af en toe wat vriendschappelijke wedstrijden in Rijswijk wil komen spelen.

Foto
Lammertink heeft ook geen behoefte om te poseren voor een foto, daarvoor is hij deze week nog te veel gestrest. Zijn gemoedstoestand wordt er niet beter op wanneer hij ziet dat één van de wagens van de werklui op het gras van één van de bijvelden staat. “Zijn ze nu helemaal gek geworden”, briest hij . Voor het maken van een foto moeten wij volgende week maar terug komen. Lammertink: “Dan loopt alles hopelijk op rolletjes, dan ben ik een trotse man”.

Vergunning
De vergunning van de gemeente voor het plaatsen van de cabines is zojuist pas binnengekomen, dat was in ieder geval een opluchting voor Lammertink die over de rol van de gemeente bij de verhuizing van ADO ook al niet veel kwijt wil. Sportwethouder Björn Lugthart liftte op de foto mee toen het contract werd getekend, maar overigens is het aandeel van de gemeente bij het binnenhalen van deze grote vis beperkt. “Maar daar hebben we het later nog wel eens met de gemeente over”, aldus de inmiddels gepensioneerde Lammertink. ADO hield tijdens de bouw van het met hekken goed beveiligde trainingsaccommodatie voortdurend een oogje in het zeil. Tijdens ons gesprek met Lammertink komt materiaalman Rob Ravestein nog op zijn scootertje langs voor een laatste controle vóór de verhuizing op donderdag en vrijdag. Na de besloten trainingen van deze week zal ADO via de website en social media kanalen meer info vertrekken over het mogelijk bezoeken van de trainingen voor de supporters.

Redactie en foto: Peter Petit

Geef een reactie