Ware ijshockeythriller eindigt 3 seconden voor tijd in Duits voordeel

π——π—Όπ—²π—Ήπ—½π˜‚π—»π˜(𝗲𝗻) π—¨π—Ήπ˜π—Άπ—Ίπ—”π—Άπ—Ώ π—›π—Άπ—·π˜€ 𝗛𝗼𝗸𝗢𝗷:

53′ Donovan de Zwart (1-2)

55′ Joey Oosterveld (2-2)

Wedstrijdbeeld

Het was een spannende vrijdagavond in de Haagse Uithof tijdens de eerste wedstrijd van de halve finale-serie tussen UltimAir Hijs Hokij en EHC BΓ€ren Neuwied. Hoewel de ploeg van Marco Kronenburg dominant was in de eerste periode, kwamen ze toch op achterstand. In de tweede periode zette de Hagenaars extra druk, maar slaagde er niet in om te scoren. Neuwied verdubbelde vervolgens hun voorsprong naar 0-2 in de derde periode. Gelukkig zorgde het Haagse publiek voor de broodnodige steun en motivatie, resulterend in de 1-2 en even later de gelijkmaker van Oosterveld. De hal barstte van vreugde bijna uit zijn voegen.

Hijs Hokij zette alles op alles voor de winst, maar een snelle uitbraak vlak voor tijd van Smith leidde tot een doelpunt voor Neuwied, waardoor ze met slechts 3 seconden te gaan de overwinning behaalden. Een zeer, zeer pijnlijke nederlaag.

Complimenten

Daarnaast verdienden de scheidsrechters Pascal Keus en Chris van Grisven deze vrijdagavond complimenten. Zij hebben een wedstrijd, Γ©cht een wedstrijd laten worden en deze ware thriller mogelijk gemaakt !

De return is komende zondag (17 maart), aanvang : 19.00 uur. Alleen bij Haagse winst volgt er dinsdag 19 maart nog een allesbeslissend derde duel.

Bijzonderheden:

Bij UltimAir Hijs Hokij ontbrak Jeffrey Melissant wegens een schorsing en Jay de Ruiter was geblesseerd.

Redactie : Rob Blankenstein

foto’s : Robert Bos