Oefenzege ADO Den Haag Vrouwen, meiden onder 17 kampioen

Met de vijftiende competitiezege dit seizoen kroonden de meiden onder 17 van ADO Den Haag zich zaterdag tot kampioen van de Derde klasse G. De meiden onder 16 (versloegen de jongens van Semper Altius) en ADO Den Haag Vrouwen (oefenzege tegen KV Mechelen) maakten er een Super Zaterdag van.

Geslaagde dribbel

In de aanloop naar het Vrouwenvoetbal Weekend van volgende week oefende ADO Den Haag Vrouwen zaterdag in België tegen KV Mechelen. Zoals gebruikelijk gaf het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte vooral reserves speeltijd. Ondanks de nodige Haagse kansen wist KV Mechelen een helft lang stand te houden. Kort na rust wist Iris Remmers – topscorer van de beloften – na een geslaagde dribbel het net wel te vinden: 0-1. In het Haags kwartiertje werd het krachtsverschil verder in de score uitgedrukt. Anne van Egmond bekroonde een individuele actie en Pleun Raaijmakers sloeg met het hoofd toe uit een corner: 0-3.

Raket in kruis

Geen lichtshow, geen vuurwerk, maar de vrolijk fluitende vogels in de bomen rond Houtrust luidden zaterdag de kampioenswedstrijd van de meiden onder 17 tegen de vrouwen van sc Monster in. De tegenstander maakte het de ploeg van trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon zo moeilijk mogelijk door zich in een egelstelling terug te trekken op eigen helft. Captain Isa van Schaik brak de score open door uit een korte hoekschop de bal in de verste bovenhoek te krullen. Na een afgeslagen corner vuurde Lotte Vermeulen een raket af die precies in het kruis insloeg: 2-0. Na de thee liepen de Haagse meiden verder uit. Floor Bol nam de 3-0 (uit een dieptepass van Amy Dekkers) en 4-0 voor haar rekening. Na afloop kregen de kampioenen hun medaille omgehangen door een afvaardiging van de A-selectie.

Beeldschone boogbal

De meiden onder 16 speelden ’s ochtends een prima wedstrijd op Houtrust tegen de jongens onder 15 van Semper Altius. Voetballend was de thuisploeg de gasten voortdurend de baas. Alleen voor balverlies achterin  moest ADO Den Haag waakzaam zijn. Vóór rust opende de uitblinkende DIya Poedai de score. Na een één-twee met Anne Vrolijk poeierde zij de bal onhoudbaar in de hoek. Kort na de thee veroverde Isis Kolfoort de bal en vond Vrolijk met een beeldschone boogbal de bovenhoek. Nadat een tegenstander met geel naar de strafbank was gestuurd, eindigde een fraaie Haagse aanval met een trekbal van Poedai en een coup de grâce van Annelieke Spijker: 3-0.

Redactie : Roeland Gelink

Foto’s : Carlo Bol