Succesreeks beloften ADO Den Haag vrouwen onderbroken

De reeks prima resultaten van de beloften van ADO Den Haag Vrouwen werd zaterdagmiddag op Houtrust onderbroken. Een kolderiek cadeautje van Ajax was niet aan de thuisploeg besteed. 

Paal in de weg

Na een nederlaag bij de hervatting van de beloftencompetitie (inmiddels Eerste Divisie genoemd) was ADO Haag dit jaar door drie zeges en twee gelijke spelen opgeklommen naar de tweede plaats. Voor eigen publiek op Houtrust hadden de Haagse beloften tegen Ajax moeite om in de wedstrijd te komen. Zonder sterkhouder Lynn Verhoef werd de verdediging in de vijfde minuut geklopt uit een hoekschop: 0-1. Het duurde lang voordat Gina Viehoff voor het eerst het doel van Ajax bedreigde. Een plotselinge doorbraak van Iris Remmers leek betere tijden in te luiden. Haar fans langs de lijn telden hem al, maar dit keer mikte de topscorer van de beloften de bal recht in de handen van de doelvrouw. Aan de andere kant moest keeper Fleur de Bruijn in actie komen om een grotere achterstand te voorkomen. Op slag van rust profiteerde Viehoff bijna van een uitglijder in de verdediging van Ajax. De paal stond de gelijkmaker in de weg.

Terug van de lat

In het tweede bedrijf spande de thuisploeg zich in om de bakens te verzetten. Na een onderschepping aan de zijlijn liet Brigitte Franken met een bekeken boogbal de doelvrouw kansloos. Het leer stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Nadat een vrije trap van Nikki van den Burg het doel had gemist, schiep Remmers met een trekbal een nieuwe kans voor Jill van den Ende. Haar uithaal was onhoudbaar, maar opnieuw redde de lat Ajax. Alsof het was om die pech te compenseren, gaven de gasten via een terugspeelbal uit de canon van FC Knudde een doelpunt  kado. ADO Den Haag vierde de gelijkmaker met enige Schadenfreude. Niet veel later kon Ajax juichen toen het uit nog een corner opnieuw op voorsprong kwam: 1-2. Dit keer bleef een Haags antwoord uit. Alleen een vrije trap van Van den Burg (naast) zorgde nog voor gevaar.    .

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Mirjam Franken