Beloften ADO Den Haag vrouwen goede leerlingen Haagse school

De mannen van ADO Den Haag maken er dit seizoen een gewoonte van door keer op keer terug te komen van een achterstand. De beloften van ADO Den Haag Vrouwen toonden zich zaterdag tegen Feyenoord goede leerlingen en vierden de derde zege op rij.

Veel balverlies

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden kwamen de Haagse beloften op Houtrust wat aarzelend uit de startblokken. Veel balverlies over en weer gaf een tamelijk chaotisch wedstrijdbeeld. Daar kwam niet direct verandering in toen ADO Den Haag op voorsprong kwam. Nikki van den Burg benutte een strafschop door de bal onhoudbaar laag in de hoek te jagen. Die voorsprong bleef slechts zeven minuten op het scorebord staan. Toen kreeg doelvrouw Loïs Wieringa geen grip op een vrije trap van de Rotterdammers en moest ook nog eens geblesseerd naar de kant.

Knop om

De tweede helft liet niet meteen verbetering zien. Tien minuten na de pauze ging de bal in het Haagse strafschopgebied op de stip toen Jill van den Ende de bal tegen een arm kreeg geschoten. Wieringa’s vervanger Fleur de Bruijn kon de pingel niet uit haar doel houden: 1-2. Na die nieuwe tegenslag zette het team van de trainers Bianca Koppers en Olivier Dijk de knop om. Voetballend met een hogere intensiteit werden de gasten onder druk gezet. Dat leverde heel snel resultaat op. Verontwaardigd over de penalty speelde Van den Ende zich vrij en kogelde het leer van de punt van de zestienmeter via de binnenkant van de verste paal tegen het net: 2-2. Gesterkt door dat succes ging de thuisploeg door, won nu de duels en toonde meer rust aan de bal. Dat leverde ook mogelijkheden op. Toch bleef de stand lang ongewijzigd. Kort voor tijd mocht Shannon Tabi na een lange blessureperiode als invaller haar rentree maken. Diep in blessuretijd haalde zij op ruim 20 meter van het doel uit en zag de bal over de doelvrouw heen in het doel slaan. Als match winner was zij het middelpunt van een Haags feestje: 3-2.

Meiden onder 17 één zege van titel

De meiden onder 17 van ADO Den Haag zijn nog één zege verwijderd van het kampioenschap van de Derde klasse G. Zaterdag werd sv Den Hoorn op eigen terrein geklopt met 6-2. Doelpuntenmakers waren Sienna in ’t Veld (2), Nathalja Wijnants, Lotte Vermeulen, Isa van Schaik en Maira Boosman (uit een strafschop).

Meiden onder 16 dominant

In de sub-topper op Houtrust tegen de jongens onder 15 van Laakkwartier domineerden de meiden onder 16 van ADO Den Haag. De tegenstander kwam uit de eerste de beste kans wel op voorsprong en de thuisploeg dankte de gelijkmaker aan een tikkie terug waar de keeper overheen maaide. Daarna werden kansen genoeg gecreëerd. De winnende treffer bleef echter uit.

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol