ADO Den Haag vrouwen onverdiend nipt onderuit bij koploper FC Twente

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zaterdagmiddag de competitiewedstrijd op Sportpark Schreurserve in Enschede tegen koploper FC Twente nipt met 1 – 0 verloren, een stand die bij rust al bereikt was. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

1e Helft

De eerste ontstond al na twee minuten voor de thuisploeg maar Barbara Lorsheyd (foto) in het Haagse doel had een goede redding in huis en voorkwam daarmee de openingstreffer. In deze eerste minuten bracht Lorsheyd opnieuw redding en Bo Vonk voorkwam dat een corner van Oud-ADO speelster Liz Rijsbergen in één keer de doellijn zou passeren door de bal resoluut van de lijn weg te schieten. In de 13e minuut was het dan toch raak voor de Twentse vrouwen. Een vrije trap van Marisa Olislagers werd door Marit Auée gepromoveerd tot de 1 – 0.

Grote kans ADO

De eerste grote kans voor de ploeg van het trainersduo Alex Scholte en Stephan Vos kon na ruim 35 minuten genoteerd worden. Een voorzet van Louise van Oosten bereikte spits Lobke Loonen die haar inzet gestopt zag worden door Daniëlle de Jong die daarmee de gelijkmaker wist te voorkomen. Met de 1 – 0 zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Het eerste wapenfeit kwam van Haagse kant. Een schot van Kayra Nelemans belandde helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Met nog ruim 20 minuten op de klok bracht het trainersduo een  wissel in ( Chloé vande Vede voor Louise van Oosten) om het op dat moment nakende verlies nog te voorkomen. Met nog ruim tien minuten probeerde de Hagenaars middels twee wissels (Shanique Dessing en Bo Vonk eruit en Anne van Egmond en Vanessa Susanna erin) nog wat meer offensieve stootkracht toe te voegen aan het elftal. Veel baten deed het niet meer want de stand bleef 1 – 0 voor de koploper die daarmee ruim beloond werd.

Stand Azerion Eredivisie

Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag op de 5e plaats staan in de stand. 

Eerstvolgende wedstrijd

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat voor de ADO vrouwen op de rol voor zondag 14 april in het Bingoal Stadion tegen Heerenveen. Aanvang 12.15 uur.         

Karakteristieken

FC Twente – ADO Den Haag : 1 – 0  (1 – 0)

Scoreverloop : 13e min. 1 – 0 Auée

Gele kaarten : Kaptein (FC Twente), Vonk, Noordermeer (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Sterre Bijlsma

Toeschouwers :

Opstelling FC Twente : Jong, Olislagers, Dijkstra, Auée, Everaerts, v.Ginkel, Peddemoors, Kaptein, Jansen (72/Ziemer), Dhont (72/Oude Elberink), Rijsbergen (84/Stolze)

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (81/Susanna), Noordermeer, Douma, Nelemans, v.Oosten (68/v.d.Velde), v.d.Wal, v.Raay, Dessing (81/v.Egmond), Loonen, Ijzerman

Redactie: Rob Blankenstein
Portretfoto:  Marc Klaui/ADOFans.nl