Teleurstellend gelijkspel ADO Den Haag in eigen huis tegen MVV Maastricht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond, na het verlies van een week geleden bij koploper Willem II, de 2e plaats in de KKD niet kunnen heroveren. Zelf speelden de Hagenaars in het Bingoal stadion na een 1 – 0 voorsprong bij rust teleurstellend met 2 – 2 gelijk tegen MVV Maastricht. Roda JC de ‘concurrent’ in de strijd om de tweede plaats pakte wel de drie punten in Tilburg bij koploper Willem II.

Sfeeractie

Voorafgaand aan de wedstrijd had de supportersvereniging een waanzinnige sfeeractie op touw gezet. Met schitterende spandoeken ondersteund door lichteffecten van de nieuw LED-verlichting zat de sfeer er gelijk goed in.

Wijzigingen in de basis

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Willem II mochten Timothy Derijck en Jerry Van Wolfgang in de basis starten waardoor Justin Che en Alex Schalk op de bank begonnen. Over Joel Ideho die al tegen Willem II ontbrak kunnen de Hagenaars voorlopige geen beroep doen vanwege blessureleed.

Kansen

De thuisploeg begon heel sterk aan de wedstrijd. Na vijftig seconden had Daryl van Mieghem de 1 – 0 moeten aantekenen maar hij zag zijn inzet gestopt worden door doelman Romain Matthys. Niet veel later had middenvelder Jari Vlak bepaald pech toen zijn kopbal op de late uiteenspatte. De Volendammer was na een klein kwartier opnieuw dicht bij de openingstreffer maar zijn schot van een meter of twintig werd knap uit der benedenhoek getikt door de doelman van de bezoekers.

Counters bezoekers

De Limburgers die de thuisploeg veel problemen bezorgden met lopende mensen waar de Hagenaars geen antwoord op hadden waren een paar keer dichtbij een treffer maar dat bleef de thuisploeg gelukkig bespaard. Ondermeer een vrije trap van Bryan Smeets belandde op de paal. En voordat de openingstreffer viel voorkwam Nick Marsman een treffer van de Limburgers  door een inzet van Ferre Slegers knap te keren.

Openingsgoal Veerman

Waar ADO al eerder afstand had moeten nemen sloeg de thuisploeg pas vlak voor rust toe. Uit de 13e assist van Van Mieghem in dit seizoen zette Henk Veerman met een opbal de ruststand van 1 – 0 op het scorebord (17e doelpunt dit seizoen van de Volendammer).

Ongewijzigde elftallen

Met dezelfde elf namen begonnen de ploegen aan de tweede helft. Omdat ADO verzuimde om voor  rust al het verschil te maken kreeg het al snel in het tweede bedrijf de deksel op de neus. Een snelle uitbraak via Smeets die een scherpe voorzet gaf op de vrijstaande Mart Remans betekende de  1 – 1. Uit de eerstvolgende hoekschop kreeg de thuisploeg twee opeenvolgende kansen maar doelman Matthys wist dit te voorkomen.

Op achterstand

Na twee wissels aan Haagse kant probeerde trainer Kalezić weer grip te krijgen op het spel. Maar een zeer effectief MVV kwam twintig minuten voor tijd zelfs op voorsprong. Dailon Livramento mocht ongehinderd slalommen door de Haagse defensie en wist met een geplaatst schot de bezoekers op een  1 – 2 voorsprong te zetten. ADO voerde de druk op maar de gelijkmaker bleef vooralsnog uit, mede als gevolg van het sterke optreden van doelman Matthys tussen de palen bij de bezoekers.

Late gelijkmaker

In de derde minuut van de extra tijd viel dan toch nog de verdiende gelijkmaker. Een schouderduw van aanvaller Alex Schalk ten opzichte van de Limburgse doelman werd door scheidsrechter Jeroen Manschot als correct beoordeeld zodat de thuisploeg in ieder geval nog een punt aan de wedstrijd overhield (2 -2).

3e in de stand

Door de knappe winst van ‘concurrent’ Roda JC bij koploper Willem II (2 – 3) staan de Hagenaars nog steeds op de derde plaats maar de achterstand op de ploeg uit Kerkrade is nu opgelopen naar drie punten. Volgende week vrijdag speelt ADO weer een thuiswedstrijd, Jong Ajax komt dan op bezoek.

ADO Den Haag – MVV Maastricht :   2 – 2. (1 – 0)

Scoreverloop : 43e min. 1 – 0 Veerman, 55e min. 1 – 1 Remans, 70e min. 1 – 2 Livramento, 90+2 min. 2 – 2 Schalk

Gele kaarten : Vlak, Waem (ADO Den Haag), Remans , Livramento, Kleinen, Nieling (MVV Maastricht),

Scheidsrechter : Jeroen Manschot

Toeschouwers : 7.866

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Waem, Asante (68/Che),  Derijck, v.Hintum(76/Schalk), Sürmeli (68/Christenen), v.d.Sande, Vlak, v.Wolfgang (82/Absalem), Veerman, v.Mieghem

Opstelling MVV Maastricht : Matthys, Aktas, Coomans, Smeets, El Basri (65/Kleinen), Souren, Remans (90+1/Nieling), Slegers, Labylle, Livramento (83/Mmaee), Zeegers

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Pepijn Sonderen