ADO Den Haag Vrouwen verliest oefenduel van FC Utrecht

In een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht kwam jeugdinternational Jet van Mierlo donderdag  voor het eerst in actie voor de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen. De Domstedelingen trokken in het duel aan het langste eind.

Zonder de internationals Barbara Lorsheyd, ChloĆ© Vande Velde (BelgiĆ«) en Lobke Loonen (Jong Oranje) ontvingen de Haagse vrouwen competitiegenoot FC Utrecht donderdagmiddag op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. Het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte greep de interlandperiode aan om veel reserves speeltijd te geven. Doelvrouw Isa Grimmius werd vroeg in de wedstrijd gepasseerd door een kopbal van Groenendijk: 0-1. De thuisploeg sloeg binnen twee minuten terug. Een steekpass van June Burgers sneed als een mes door de koek en spits Gina Viehoff schoot de bal beheerst binnen: 1-1. Nog eens drie minuten later bracht Anne van Egmond haar ploeg bijna aan de leiding. Haar uithaal op aangeven van Lakeesha Eijken ging rakelings over. Nadat een schot van Nikki IJzerman net naast was gegaan, bracht opnieuw Groenendijk na het half uur FC Utrecht opnieuw op voorsprong; 1-2. En zo keek ADO Den Haag ondanks een overwicht in de eerste helft halverwege tegen een achterstand aan.

adoutr 2

In het tweede bedrijf maakte Jet van Mierlo haar officieuze debuut voor de hoofdmacht als vervanger van IJzerman. De Haagse ploeg had nu moeite om nieuwe kansen af te dwingen. In de 69ste minuut profiteerde Groenendijk van een penalty om de stand op 1-3 te brengen. Met Manon van Raay en Kayra Nelemans als verse krachten probeerde ADO Den Haag de bordjes nog te verhangen. Een indraaiende corner van Nelemans belandde in de handen van de doelvrouw. In een Ć©Ć©n tegen Ć©Ć©n met de Domstedelijke sluitpost schoot Eijken de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ook een kopbal van Cato Pijnacker Hordijk uit een hoekschop van Burgers wist het doel niet te vinden en zo kwam er in de score geen verandering meer.

ADO Den Haag – FC Utrecht 1-3 (1-2)

Scoreverloop: 3. Groenendijk 0-1, 5. Viehoff 1-1, 31. Groenendijk 1-2, 69. Groenendijk 1-3 (pen.)