HRC pakt na achterstand toch zege

Waar het 2e van begin af aan het heft in handen had keek HRC1 in 13de minuut tegen een 0-5 achterstand aan.  In de 19de minuut wist Taffi een try voor HRC te scoren en was het Kai die de conversie tussen de palen schoot en de Haagse op voorsprong zette 7-5.

Gooi bleef echter gevaarlijk, maar wist het ovaal niet over de lijn te brengen. En toen de bezoekers in 32ste minuut een gele kaart voor de kiezen kregen sloeg Kees bijna onmiddellijk toe. Ook de conversie verdween weer tussen de staanders en de teams gingen met 14-5 de rust in.

Na rust wist HRC de kansen niet te verzilveren er werden penalty kicks door HRC gemist en de tryline die Gooi in de eerste helft niet wist te passeren bleek nu ook voor de Haagse een barrière; ze waren er meermaals heel dichtbij maar het lukte (ook toen Gooi weer even met een man minder stond) niet verder uit te lopen. De verdediging stond echter als een huis (ook Haagse kreeg geel maar kwam niet in de problemen). Eindstand 14-5.