ADO vrouwen blijven op koers na overwinning op AZ vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag ontvingen zaterdagmiddag in het Bingoal Stadion de vrouwen van AZ. Na, de onverwachte, knappe uitzege op Fortuna (0 – 4) afgelopen zondag waren de Haagse supporters benieuwd hoe de thuisploeg zich nu zou presenteren. Na een 1 – 0 voorsprong bij rust versloegen de vrouwen van het trainersduo Alex Scholte en Stephan Vos de Alkmaarse vrouwen met 2 – 0.

1e Helft

De eerste kans ontstond na tien minuten. Manon van Raay werd goed aangespeeld door Shanique Dessing maar haar schot verdween in de handen van Femke Liefting in het Alkmaarse doel. Ook Dessing kreeg een mogelijkheid na aangespeeld te zijn door topscorer Lobke Loonen maar ze gag haar schot overgaan. De kansen en mogelijkheden bleven komen, onder meer Nikki IJzerman was dicht bij de openingstreffer maar haar inzet werd gepakt door Liefting in het doel van de bezoekers.

Openingstreffer

Na een klein half uur kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Lobke Loonen Na een goede combinatie tussen Manon van Raay, IJzerman en Dessing Loonen de bal diagonaal binnen en zette daarmee de thuisploeg op en 1- 0 voorsprong. Voor Loonen betekende dat haar tiende competitiedoelpunt. Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Met drie wissels aan de kant van de bezoekers werd er begonnen aan de tweede helft. In het eerste kwariter viel er weinig te beleven in het bingoal Stadion. Na 73 minuten viel de bevrijdende 2 – 0van  Dessing , na een mooie individuele actie van invaller Louise van Oosten die de bal vanaf rechts voorgaf.

Hoofdrol Lorsheyd

Een kleine tien minuten voor het einde onderscheidde doelvrouw Barbara Lorsheyd zich door een strafschop van Desiree van Lunteren te stoppen. Hierna kwam er geen verandering meer in de stand en konden de Haagse vrouwen weer drie punten aan hun totaal toevoegen.

Opgeklommen naar het linkerrijtje

Door de winst zijn de ADO vrouwen nu opgeklommen naar het linkerrijtje en nemen nu de vijfde plaats in de stand met 22 punten uit 15 wedstrijden.

Karakteristieken

ADO Den Haag – AZ :  2 – 0  (1 – 0)

Scoreverloop : 29e min. 1 – 0 Loonen, 75e min. 2 – 0 Dessing

Bijzonderheden:  83e min.  v.Lunteren mist strafschop (AZ)

Gele kaarten : IJzerman, Noordermeer (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Sander Huijs

Toeschouwers :   ca. 450
Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer, Douma, Vonk (86/Dankelman), Nelemans (86/Pijnacker Hordijk), IJzerman, v.d.Velde (67/v.Oosten) v.Raay (79/Abali), v.d.Wal, Loonen, Dessing (80/Susanna)


Opstelling AZ : Liefting, Mol, Woons, Stoop, Blom (63/Smal), Colin (78/Peereboom), v.Lunteren, Vette, de Weegh (46/v.d.Most), Spaan (46/Kruijthof) Boukakar (46/Dekker)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo