Afgetekende winst voor HRC

Vorige keer verloren van Castricum en van de wind daar. Daarbij was deze zaterdag winst noodzakelijk om uitzicht te houden op een finale plek. Er was dus werk aan de winkel. Reden om bij de eerste mogelijkheid meteen voor de palen te gaan: in de 5de minuut verdween de penalty kick van HRC’s David Weersma tussen de staanders. 3-0

Maar 5 minuten later liet Cas de eerste try noteren. De converse was goed en De Haagse keek toch tegen een achterstand aan. Niet de bedoeling! (3-7). Binnen 4 minuten wist captain Olly White het tij echter te keren try met conversie van David 10-7. In de  23ste minuut herhaalden beide heren dat kunstje(17-7) en in de 36ste minuut liet Kai van Kampen een try noteren  (de conversie werd gemist 22-7). Kort voor rust wisten Siem Noorman en David Weersma HRC op een comfortabele tussenstand van  29-7 te zetten.

Na rust leken de bezoekers even een antwoord en aansluiting te vinden (3de minuut try en conversie. 29-14). Maar daarna had HRC onbetwist het overwicht:
– 9de minuut try van Niels Kuhn met conversie van David (36-14);
– 15de minuut try van Olly White (hattrick) conversie van David tussen de staanders (43-14);
– 19de minuut try nr 4 voor Olly, conversie weer tussen de palen (50-14);
– 23ste minuut try nr 5 van Olly en weer conversie door David (57-14)
– 31 ste minuut try van (hij was er al meermaals dichtbij en deed al veel voorwerk) Siem Noorman en David was lekker op schot  (64-14);
– 36ste minuut Toine van Bos pikt ook een try mee en David ronde het af met (g)een conversie tegen de staander.

Een afgetekende winst voor de Haagse: 69-14.