HRC Xtreme veel te sterk voor koploper RCT/Vets Tilburg

Deze zondag speelde Xtreme de eerste thuiswedstrijd van 2024 en er stond een fijn winters zonnetje op het menu. Mooie omstandigheden om de nummer 1 van de eerste fase in de eerste klasse poule te ontvangen: de dames van RCT/Vets uit Tilburg.

Met gezonde spanning startten de teams de wedstrijd. Xtreme kreeg de opdracht mee om de eerste try van de wedstrijd te drukken en hieraan werd voldaan door flanker Sophie Henselijn (5-0). Xtreme bleek meer overwicht te hebben dan verwacht en het was prop Do Velema en de kick van Lisa Berding die het thuisteam verder op een voorsprong brachten (12-0). Vergis je overigens niet, ondanks dat overwicht was het voor beiden teams fysieke pot. Gebeuk waaraan winger Hannah van Beukering even wist te ontsnappen; ze zag ruimte en scoorde de derde try voor Xtreme na een flinke sprint over het veld. De conversie van Lisa was ook weer raak (19-0). En met vervolgens nog geconverteerde tries van flanker Sophie Henselijn en center Lisa Berding ging het thuisteam, wat onverwacht, met een ruime voorsprong de rust in (33-0).

In de tweede helft bleef Xtreme de overhand houden. De Tilburgse dames drukten 2 tries en aan Haagse zijde waren het Lisa Berding (2x), Sabine van de Graaf, Sterre Meijer, Rachel van der Winden en Larissa Hart die het tot een eindstand van 71-12 wisten te brengen.