Die Haghe wint na knap herstel van Excelsior

Dit weekend stond Die Haghe tegenover Excelsior uit Delft en wist dat dit wel eens een moeilijke wedstrijd kon worden. De heenwedstrijd wist Die Haghe pas halverwege de 2e helft het verschil te maken en Excelsior is (na Die Haghe zelf) de minst gepasseerde ploeg. Ook moest het de pure spitsen Jelmer Beijeman en Wouter Kamps zien af te stoppen.

PECH

Bij aanvang werd direct duidelijk waarom dit de ploegen zijn met de minste tegengoals. Het duurde vier minuten voordat er een doelpunt viel te bewonderen en die was van de gasten uit Delft. De dames van Excelsior gaven zoveel druk dat zij hun tegenstander in het gezicht raakten en de resulterende vrije ballen werden door Die Haghe direct benut. In de 6e minuut stond het 3-3 en hoewel Die Haghe goede aanvallen had, was de afronding even weg. Excelsior daarentegen behaalde ineens een hoog schotpercentage en liep met 4 scores op rij uit naar 3-7. Hierna ging het om en om en 6 minuten voor rust was het verschil met 7-10 nog steeds in het voordeel van Excelsior. Die Haghe had ook wel veel pech met schoten die uit de korf draaiden en moest toezien dat Excelsior het verschil voor rust met 7-12 had vergroot. De coaches hadden in ieder geval genoeg te vertellen en aan te passen in de kleedkamer.

TEMPO

De 2e helft begon grimmig. De scheidsrechters hadden hun handen vol om alles in de gaten te houden, maar hielden de wedstrijd goed onder controle. Die Haghe miste in de 2e minuut een strafworp maar opende even later de score alsnog. Excelsior had echter meteen antwoord dus bleef het verschil hetzelfde. Vanaf dat moment voerde Die Haghe zowel aanvallend als verdedigend het tempo op en daar had Excelsior niet van terug. Waar de Delftenaren niet veel verder dan eenschotsaanvallen kwamen, speelde Die Haghe met veel variatie en wist dan ook het verschil binnen 7 minuten weg te poetsen. Met een beetje pech duurde het 8 minuten eer Die Haghe dan eindelijk op voorsprong kwam. Na 7 doelpunten op rij stond het 15-13, maar Excelsior vocht zich ook weer terug in de wedstrijd naar 15-15. Met nog 5 minuten op de klok stond de wedstrijd bol van de spanning. Die Haghe ging hier het best mee om en leek 3 minuten voor tijd bij 17-15 de beslissende voorsprong te nemen. Excelsior scoorde direct weer de 17-16, maar Die Haghe hield het de laatste 2 minuten goed onder controle en won ook deze wedstrijd.

STAND

Die Haghe blijft de ongeslagen koploper, maar weet dat de andere teams er alles aan doen om hen de eerste punten af te snoepen. Concurrenten KVA en Achilles wonnen ook dus blijft het verschil respectievelijk op 4 en 6 punten staan. Voor KVZ’23 wordt het met de week moeilijker om zich te handhaven want nummer 6 staat 5 punten voor. Rohda op plek 7 staat 2 punten achter nummer 6 Pernix en moet dus ook uitkijken voor degradatie.