ADO Den Haag vrouwen in Eindhoven onderuit tegen PSV vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zondagmiddag een 3 – 1 nederlaag geleden tegen de vrouwen van PSV. Bij rust keek de ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte al tegen een 3- 0 achterstand aan. In de tweede helft was het Lobke Loonen (foto) die nog wat terug kon doen voor de bezoekers.

Eerste kans voor ADO

De eerste kans in de wedstrijd op sportpark De Herdgang in de derde minuut was voor de bezoekers. Louise van Oosten kon allen afgaan op doelvrouw Moon Pondes maar zag haar inzet gekeerd worden.

Tegenaanval

In de tegenaanval kwam de thuisploeg op een 1- 0 voorsprong door een treffer van topscorer Joëlle Smits die de voorzet vanaf rechts knap binnentikte.

ADO incasseerde nog twee doelpunten

Na ruim een kwartier spelen in de eerste helft keek ADO al tegen een 2 – 0 achterstand aan. Bo Vonk beging in de zestien een overtreding door een aanvaller neer te leggen waarna Smits geen moeite had om haar tiende competitietreffer te laten noteren en daarmee de stand op 2 – 0 te brengen. Op slag van rust was het Oranje-international Siri Worm die met een prachtig schot uit een vrije trap in de verre hoek de ruststand op 3 – 0 bepaalde.

2e Helft

Na de thee met Vanessa Susanna en Manon van Raay voor Kayra Nelemans en Chloé Vander Velde probeerden de bezoekers op jacht te gaan naar een doelpunt. Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje bepaalde Lobke Loonen, na geklungel in de Eindhovense defensie, de eindstand op 3 – 1.

Statistieken

PSV – ADO Den Haag :  3 – 1  (3 – 0)

Scoreverloop : 3e min. 1 – 0 Smits, 16e min. 2 – 0 Smits (pen), 42e min. 3 – 0 Worm, 75e min. 3 – 1 Loonen

Gele kaarten: Thrige, Smits (PSV)

Scheidsrechter : Maarten Joël ter Velde

Toeschouwers :  ca. 400

PSV : Pondes, Thrige (71/Coolen), Hendriks, Worm, Bross, Nijstad, Giesen (71/Thomas), Snellenberg (78/Buurman), Hulswit, Smits (89/Koeleman), Ripa

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer,Vonk, Nelemans (46/Susanna), Douma, v.d.Velde (46/v.Raay), v.Oosten (74/Abali),  Loonen ,IJzerman, v.d.Wal (90+2 v.d.Ende), Dessing (61/Eijken)

Archieffoto: Marc Klaui/ADOFans.nl