Sterk ADO Den Haag knikkert eredivisionist Sparta uit de beker

ADO Den Haag heeft het bekertreffen met eredivisionist Sparta Rotterdam winnend afgesloten en bekert verder. De Hagenaars controleerden de wedstrijd en dankzij een vroege goal van Daryl van Mieghem en een late goal van de ingevallen Joel Ideho stond er na 90 minuten een 2 – 0 eindstand op het scorebord in het Bingoal Stadion.

Trainer Darije Kalezić moest zijn basisopstelling weer wijzigen. Al eerder had Kalezić in de voorbeschouwing voor de camera van Haagse Topsport aangegeven dat de Hagenaars te kampen hebben met een ware griepgolf. Ook spits Henk Veerman was ten prooi gevallen aan het virus. Onder meer hierdoor maakte Finn de Bruin zijn debuut voor ADO en maakten Sacha Komljenovic en Amir Absalem ook deel uit van de eerste elf in vergelijking met de wedstrijd tegen NAC Breda.

Furieus begin

De Rotterdammers wisten niet wat ze meemaakten want de thuisclub begon furieus aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten lag de bal in het Rotterdamse net. De bal die in de vijfmeter belandde werd uiteindelijk na een scrimmage uit een moeilijke hoek tegen de touwen geschoten door Daryl van Mieghem.

Niets in te brengen

De bezoekers hadden in de eerste 45 minuten weinig tot niets in te brengen. Na de vroege voorsprong bleef de thuisploeg duidelijk de bovenliggen partij. Binnen het kwartier nam aanvoerder Kürsad Sürmeli het doel van Nick Olij onder vuur die de bal uit zijn doel wist te boksen. Het was de thuisclub die de wedstrijd volledig domineerde en mooie combinaties op het veld legde. Nog voor het half uur leek het 2 – 0 te worden. Een mooie aanval kwam vanaf rechts voorin bij Jort van der Sande terecht die de bal op maat voorgaf maar de inzet van Van Mieghem kaatste via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Drie verse krachten na de rust

Met het oog op het laatste competitieduel van komende zaterdag bij Jong AZ bracht Kalezić bij het begin van de tweede helft drie verse krachten in. Koudossou, Silvinho Esajas en Ideho losten Bart van Hintum, Siereveld en Van Mieghem af.

Feller Sparta

De Rotterdammers kwamen weliswaar feller uit de kleedkamer maar tegelijkertijd was het ADO Den Haag dat ook in de beginfase van de tweede helft niet onder deed voor de bezoekers. Kansen waren er in deze beginfase aan beide kanten maar tot doelpunten leidde het niet.

Ook debuut voor Houwaart

Na ruim een uur spelen loste Maikey Houwaart Jort van der Sande af en nam zijn positie inde spits over.

Eerste echte gevaar voor Coremans

Pas rond de 70e minuut ontstond het eerste echte gevaar in de zestien van de thuisploeg. Een goede aanval eindigde bij rechtsback Djevencio van der Kust. Met links probeerde hij het maar zijn inzet eindigde over het doel van Tim Coremans. Niet veel later belandde een kopbal van spits Tobias Lauritsen op de bovenkant van de lat. Het waren direct de gevaarlijkste pogingen van de ploeg uit de Maasstad.

Knock out

Twee minuten voor het einde bepaalde Ideho met een prachtige krul in de verre hoek de eindstand op 2 – 0 na goed voorbereidend werk van Houwaart, waardoor de Hagenaars in de schaal zitten voor de loting voor de 1/8ste finale.

ADO Den Haag – Sparta Rotterdam: 2 – 0  (1 – 0)

Scoreverloop : 5e min. 1 – 0 v.Mieghem, 88e min. 2 – 0 Ideho

Gele kaarten : Komljenovic ( ADO Den Haag), v.d.Kust, Warmerdam, Verschueren, Rosario (Sparta),

Toeschouwers : 7.243

Scheidsrechter : Ingmar Oostrom

Opstelling,ADO Den Haag : Coremans, Asante, Waem, v.Hintum (46/Koudossou), Surmeli. v.Mieghem (46/Ideho), v.d.Sande (63/Houwaart), Absalem, Komljenović, Siereveld (46/S.Esajas), de Bruin (86/Gustina)

Opstelling Sparta Rotterdam : Olij, Rosanas Moragas (46(Rosario), Velthuis, v.d.Kunst, de Guzman (72/Silu), Neghli (76/Zandbergen), Kitolano, Lauritsen, Verschueren, Warmerdam (73/Bal), Meissen

Foto’s: Ashton Tokromo