HRC Xtreme wint eerste wedstrijd van de tweede fase van de eerste klasse

De dames van HRC Xtreme hebben zich in de eerste fase niet weten te handhaven in de Ereklasse, maar ze gaan alles op alles zetten om weer te promoveren. De eerste stap in die richting was winnen van de dames van URC in de eerste wedstrijd van de tweede fase van de eerste klasse. Dat beloofde geen makkelijke pot te worden want de Utrechtse dames waren als tweede zijn geëindigd in de eerst helft van de competitie.

Kort na de KO bleek Xtreme nog niet echt aan en dus kregen ze de eerste try om hun oren 0-5. Reactie was gewenst en die kwam er ook: meteen na kick off stapte center Rebecca van Laar goed door en drukte ze het ovaal in de hoek over de lijn 5-5. Dat was ook Met de stand waarmee de teams de rust in gingen.

Na rust bleek Xtreme warm gedraaid: fullback Hannah van Beukering glipte via de zijkant door de Utrechtse verdediging en vracht Xtreme op voorsprong (10-5). Dat bracht en flanker Maartje Gout maakte een behoorlijke run waardoor prop Do Velema de bal weer kon drukken (15-5). URC vocht zich echter terug en drukte na vele ‘pick and go’s’ een tweede try (15-10). Xtreme wist dat ze URC het momentum moest ontnemen. Met mooi samenspel afgemaakt door Maartje Gout wist het thuisteam de voorsprong verder uit te bouwen tot 20-10. Met nog een paar minuten op de klok wist fly half Rachel van der Winden de bal tussen de palen te drukken daarmee was de conversie van winger Laura de Kempenaer ook een gegeven. Eindstand 27-10.