ADO Den Haag levert in blessuretijd twee punten in tegen Willem II

ADO Den Haag ontving vrijdagavond in het Bingoal Stadion koploper Willem II. Heel lang zag het ernaar uit dat de Hagenaars als overwinnaar uit de strijd zouden komen. In de vijfde minuut van de extra tijd kwamen de Tilburgers toch nog langszij, overigens niet onverdiend, en eindigde het duel in een 1 – 1 gelijkspel.

Wijzigingen in basiself

Ten opzichte van de basiself die vorige week van start ging in de verloren uitwedstrijd tegen Helmond Sport had trainer Kalezić drie wijzigingen doorgevoerd. Kursad Sürmeli (geschorst), doelman Kilian Nikiema en Joel Ideho werden vervangen door Silvinho Esajas, Bart van Hintum (terug van schording) en Tim Coremans.

1e Helft

In het eerste kwartier viel er weinig te beleven voor het met een kleinen 7.700 toeschouwers gevulde stadion. Een paar minuten later kreeg Henk Veerman de bal rond de zestien aangespeeld maar zag zijn schot onschadelijk gemaakt worden door de Tilburgse doelman. Niet veel later bediende diezelfde Veerman met het hoofd Daryl van Mieghem maar zijn inzet werd door de verdediging van de Brabanders geneutraliseerd.     

27e minuut

In de 27e minuut werden er massaal sterretjes afgestoken en applaudisseerden zowel de supporters van ADO Den Haag als van Willem II oor de onlangs aan een hartstilstand overleden Patrick van der Heiden, speler van het 4e elftal van SV Ersamus.

Amir Absalem

Drie minuten later viel de openingstreffer voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf rechts door Henri Koudossou werd snoeihard ingetikt door Amir Absalem die de doelman van de bezoekers daarmee het nakijken gaf. Op dat moment een verdiende voorsprong. Een minuut of vijf voor het rustsignaal behoedde Coremans de thuisploeg voor de gelijkmaker door knap in te grijpen bij een grote kans voor Jeredy Hilterman zodat de ploegen met een 1 – 0 score de kleedkamers op konden zoeken.

2e Helft

De intenties van  de Brabanders was duidelijk namelijk zo snel mogelijk de 1 – 1 afdwingen. De bezoekers zetten hoog druk en drongen de thuisploeg terug op eigen helft. De thuisploeg wachtte geduldig af en gokte op de counter. Het offensief van de bezoekers leidde bij tijd en wijle tot gevaarlijke situaties in de eigen zestien. Coremans hield de thuisploeg op de been door steeds goed en adequaat in te grijpen. De lat bood daarnaast eveneens redding op een schot van Tommy St.Jago waarna de rebound over het Haagse doel verdween.             

Overleven

Het was in het Haagse kwartiertje nu een kwestie van overleven. Het lukte de Hagenaars steeds minder om nog van eigen speelhelft af te komen.

Extra tijd

Toen de vierde man minimaal vijf minuten blessuretijd aangaf was de hoop gerechtvaardigd dat Absalem matchwinnaar zou worden. In de vijfde minuut viel dan toch de gelijkmaker door een kopbal van Hilterman op aangeven van Raffael Behounek. Absalem kreeg twee minuten later nog zijn tweede gele kaart wat betekend dat hij er volgende week thuis tegen NAC Breda niet bij zal zijn.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Willem II :   1 – 1  ( 1 – 0 )


Scoreverloop : 30e min. 1 – 0 Absalem, 90 + 5 min. 1 – 1 Hilterman

Gele kaarten : Esajas, Asante (ADO Den Haag)

Rode kaart : Absalem (2xgeel) (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Dennis Higler

Toeschouwers : 7.658

Opstelling ADO Den Haag : Coremans, Granli, Waem, v.Hintum, Absalem, Koudossou, Esajas (65/Komljenović), Christenen (57/Asante), v.Mieghem (82/Siereveld), v.d.Sande, Veerman


Opstelling Willem II : Smits, Schouten, Verreth,Doodeman (63/Razak), Hilterman, Meerveld (82/de Waal),Oosting (75/Bokila), Behounek, Bosch (75/Lachkar), St.Jago, v.Berkel (63/Sigureirsson)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Pepijn Sonderen