HRC 1 en 2 winnen van ’t Gooi

‘t Gooi 1 en HRC 1 gaven elkaar zaterdag 25 November in Naarden geen duimbreedte toe en schotelde de toeschouwers een spannende pot voor.

In de 22ste minuut openden Tyron Kroos en David Weersma het bal (try met conversie 0-7) en dat was ook de enige score in de eerste helft

De tweede helft was net 6 minuten op streek toen Gooi aansloot (hoewel de conversie werd gemist 5-7). Vervolgens kreeg HRC wel de kans om de voorsprong wat out te bouwen, maar verzuimde het dat te doen door de penalty kicks in de 8ste en 12e minuut te missen. Driemaal bleek echter scheepsrecht want in de 40ste minuut lukte Björn Dolman wel een kick te verzilveren en daarmee de eindstand op 5-10 te brengen.

HRC 2 wint

Zaterdag  25 november in Naarden ging de wedstrijd van Gooi2 vs HRC2 van start. Een voor De Haagse ongewone start, wat het team – dat het hele seizoen al domineert-keek binnen 7 minuten tegen een achterstand aan (try voor Gooi. Conversie gemist 5-0). Daarbij mag nog wel aangetekend worden dat de opstelling (door omstandigheden gedwongen) creatief te noemen was en misschien dat dat ook de reden was dat het wegwerken van de 0 en de achterstand tot ver in de eerste helft op zich lieten wachten (40ste minuut try Abe Hoogveld conversie Olivier Hesselink 5-7)

Na de rust was het in eerste instantie een herhaling van zetten: in de 8ste minuut wist het thuisteam weer te scoren (try geen conversie 10-7) maar vanaf halverwege de tweede helft wist HRC toch door te drukken:
– 24ste minuut try door Wiebe van der Knaap en conversie door Olivier 10-14;
– 29ste minuut try door Jopie Reeker, geen conversie 10-19;
– 40ste minuut try nr 2 van Abe en conversie door Olivier 10-26.

Samenvattend: de Haagse kreeg het dit keer niet cadeau maar verzekerde zich net een eindstand van 10-26 toch van een best ruime zege.