Eenvoudige winst voor Die Haghe

Koploper Die Haghe ontving deze week het Amstelveense KVA en hoewel vooraf werd gedacht dat het wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden, werd er vrij eenvoudig gewonnen.

Stroef begin

Het begin van de wedstrijd verliep vooralsnog stroef aan Haagse zijde. KVA had na 5 minuten een 2-3 voorsprong genomen, maar dit bleek meteen ook de laatste voorsprong voor hen. Die Haghe begon makkelijker te spelen en met soms flitsend korfbal werd snel het verschil gemaakt. Na de 8-4 in de 17e minuut stribbelde KVA met 2 scores nog wel wat tegen, maar Die Haghe stelde direct weer orde op zaken met 3 scores op rij. De ruststand 13-7 gaf een geruststellend gevoel voor de 2e helft.

Minder

De eerste aanval van Die Haghe in de 2e helft was meteen raak en voor de supportersschare was het alleen nog de vraag hoe hoog de score zou oplopen. Die Haghe speelde echter een mindere 2e helft en de scherpte in de passing en afwerking was afgenomen. KVA kon langere aanvallen spelen en wat doelpunten meepakken, maar echt dichtbij kwamen zij nooit. Halverwege de 2e helft was het 18-10 en dit verschil bleef ook na het laatste fluitsignaal staan. Die Haghe won eenvoudig met 21-13.

Stand

Omdat Achilles won bij Excelsior blijven beide Haagse teams gedeeld koploper, gevolgd door Pernix met 2 punten minder. Vitesse staat daar weer 1 punt achter. Dan volgen Rohda, KVA,KVZ ’23 en Excelsior. Volgende week speelt de top 4 tegen elkaar. Die Haghe moet naar Pernix en Achilles speelt thuis tegen Vitesse.

Redactie: Die Haghe