Die Haghe wint ook tweede wedstrijd

Die Haghe wist ook de 2e wedstrijd tegen het Delftse Excelsior in winst om te zetten, door aan het begin van de tweede helft een gat te slaan en dat niet meer weg te geven.

Stroef

Qua scores verliep het begin van de eerste helft aan beide kanten nogal stroef. Dat kwam enerzijds door goed verdedigend werk en anderzijds door onbenutte kansen. Pas in de 5e minuut opende de thuisploeg de score, direct met twee treffers beantwoord door Die Haghe. Hoewel de scores steeds om en om vielen, behield Die Haghe de overhand. Het eerste verschil werd bij 3-5 geslagen, maar Excelsior bracht dit weer in evenwicht tot 6-6. In de tussentijd kreeg de coach van Excelsior een gele kaart, waardoor hij (volgens nieuwe regels) 4 minuten moest blijven zitten en geen aanwijzingen mocht geven. Dat gaf de Kanaries de gelegenheid de voorsprong naar 7-10 uit te bouwen, maar Excelsior vocht zich vlak voor rust terug naar 1 punt verschil (9-10).

Sterk begin

Die Haghe begon sterk aan de 2e helft en voordat de Delftenaren het wisten, stonden ze 9-13 achter en namen een time-out. Veel hielp dit niet, want Die Haghe wist direct daarna weer te scoren. Nu volgde een gele kaart voor Die Haghe: de speler moest voor minimaal 4 minuten naar de kant, maar mocht wel vervangen worden. Mede hierdoor kon Excelsior terugkomen tot 11-14, maar met 3 scores op rij en 12 minuten op de klok realiseerde Die Haghe een beslissende voorsprong. Excelsior kreeg nog even een kleine opleving en een sprankje hoop, maar Die Haghe speelde de wedstrijd zakelijk uit en won met 17-21.