Cas Ladies tegen HRC Xtreme eindigt in gelijkspel

Na de flinke nederlaag van vorige week zondag, tegen de Blue Babes, (67-0) waren de dames van Xtreme vastberaden om er deze zondag weer vol vuur voor te gaan. Maar ze moesten het wel opnemen tegen de Cas Ladies. Spannend wat hoewel ook de dames van de Castricumse RC in de onderste helft van het schema staan had de Haagse nog nooit een uitwedstrijd van dit team gewonnen.

Het werd inderdaad een zware wedstrijd waarin de teams gelijk op gingen. Toch was het Xtreme dat – na een mooie line out – de bal de back lijn in speelde, in de handen van Winger Hannah van Beukering die de try drukte en zo de eerste punten op het bord bracht (0-5). Meteen daarop sloeg de thuisploeg terug, brak door de Haagse muur heen zodat het 7-5 kwam te staan. Na een overtreding van Xtreme koos Castricum voor de palen en liepen ze 3 punten verder uit. De rust stand was 10-5.

In de tweede helft wist Xtreme een tweede try te drukken; na een maul van de voorwaartsen maakte prop Eva Peroti het af. (10-10). De Cas Ladies drukte vlak voor het einde echter ook nog een try (17-10). Met nog 8 minuten op de klok leek de winst naar het thuisteam te gaan, maar Xtreme bleef vechten en dat werd beloond! Flanker Maartje Gout wist de gaten te vinden en samen met de conversie van winger Laura de Kempenaer zorgde ze voor een gelijke eindstand: 17-17.