Beloften ADO Den Haag vrouwen met wondercarambole naar welkome winst

Na de zeperd van vorige week in Amsterdam behaalden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag een welkome zege op PEC Zwolle. Iris Remmers onderscheidde zich onder meer met een wondercarambole.

Stevige houdgreep

Na vier achtereenvolgende competitienederlagen waren de Haagse beloften hard toe aan een overwinning. De technisch vaardige tegenstanders uit de Hanzestad werden dan ook snel in een stevige houdgreep genomen. Na een vroege redding van Loïs Wieringa was het al snel eenrichtingsverkeer richting het Zwolse doel. Met Lynn Verhoef als belangrijke aandrijver ging de Haagse aanval op jacht naar de openingstreffer. Een uithaal van Victoria Boerboom vloog rakelings over het doel. Uit haar hoekschop eindigden een kopbal van Nikki van den Burg en de rebound van Brigitte Franken op wonderbaarlijke wijze niet tegen de netten. Een nieuwe poging van Franken uit een voorzet van Iris Remmers ketste af op de lat. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Een schot van Remmers werd nog tegengehouden, maar in de herkansing joeg Boerboom het leer onhoudbaar in het dak van het doel: 1-0. Daarna nam de Haagse ploeg wat gas terug. Bij het naderen van de rust kreeg Remmers het nog eens op de heupen. Solerend over de achterlijn bracht zij zichzelf in schietpositie en liet de doelvrouw kansloos in de korte hoek: 2-0. Bijna had Franken daar nog een derde treffer aan toegevoegd, maar haar inzet verdween nipt naast het doel.

Geen weg terug

Met de tegen Ajax verspeelde voorsprong in het achterhoofd gaf de thuisploeg PEC Zwolle na de thee geen moment de gelegenheid terug in de wedstrijd te komen. Het wachten was op nieuwe Haagse feestjes. Nadat schoten van Ilham Abali en Franken waren gestopt, ging Remmers nog eens op de solotour. Zoals zij al eerder dit seizoen had gedaan, maakte zij staand op de achterlijn als een volleerde biljarter gebruik van het been van een tegenstander om de Zwolse keeper opnieuw het nakijken te geven: 3-0. Halverwege de tweede helft produceerde zij nog een pareltje, door goed voorbereidend werk van Boerboom af te ronden met een boogschot in de verste bovenhoek: 4-0. Verlangend naar de bus naar huis kregen de Blauwvingers geen respijt. Bij een vrije trap van Boerboom (paal) en een inzet van Jet van Mierlo (lat) kwamen zij goed weg. Floor Bol zag na een flitsende aanval de weg naar het doel versperd, maar Carmen Sade vond in de rebound de uiterste hoek: 5-0.

Topper op komst voor MO17

Op weg naar de topper in de Derde Klasse G tegen cvv Berkel op zaterdag 18 november bonden de meiden onder 17 de vrouwen van FC ‘s-Gravenzande aan de zegekar. Halverwege was de wedstrijd in het Westland al beslist door doelpunten van Sienna in ’t Veld (2), Amy Dekkers en Felicia de Zeeuw. In de tweede helft voltooide In ’t Veld haar hat-trick: 0-5

MO16

Na een vroege tegentreffer knokten de meiden onder 16 zich op Houtrust terug in de wedstrijd tegen de jongens onder 15 van Die Haghe. Halverwege leek een comeback in de maak. Uiteindelijk moest toch met een 0 – 2 nederlaag genoegen worden genomen.  

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol