UltimAir Hijs Hokij nipt onderuit in twee wedstrijden in Duitsland

De ijshockyers van UltimAir Hijs Hokij hebben dit weekend twee wedstrijden voor de BeNe League afgewerkt in Duitsland. Het eerste duel leverde vrijdagavond tegen EG-Limburg Diez een 5 – 4 nederlaag op. Β Β 

π——π—Όπ—²π—Ήπ—½π˜‚π—»π˜(𝗲𝗻) π—¨π—Ήπ˜π—Άπ—Ίπ—”π—Άπ—Ώ π—›π—Άπ—·π˜€ 𝗛𝗼𝗸𝗢𝗷:

5′ Raymond van der Schuit (0-1)

34′ BjΓΆrn Willemse (3-2)

43′ Ivan Anic (5-3)

59′ Joey Oosterveld (5-4 Powerplay)

Bijzonderheden:

Een tegenvaller voor Hijs Hokij was het uitvallen van aanvaller Joy Turpijn die last kreeg van zijn lies en moest afhaken voor de rest van de wedstrijd.

Ivan Anic

Verdediger Ivan Anic werd door Diez Limburg uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ aan de kant van Hijs Hokij.

BeNe League Cup

Vrijdagaavond stapte UltimAir Hijs Hokij het ijs op voor een intens duel in de BeNe League Cup. In Duitsland stonden ze tegenover EG Diez-Limburg. Beide teams legden een stevige pot ijshockey neer, en waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Helaas hadden de Hagenaars pech met de powerplay, wat resulteerde in twee shorthanded goals voor de thuisploeg. De Rockets toonden meer scherpte in het benutten van hun kansen en  daardoor bleven de punten in Duitsland.  

Tweede duel

De tweede wedstrijd die zaterdagavond werd gespeeld tegen EHC Neuwied ging helaas ook verloren voor de Uithofbewoners. Ook deze wedstrijd kende dezelfde eindstand als een dag eerder namelijk 5 – 4 (Na penaltyshots)

π——π—Όπ—²π—Ήπ—½π˜‚π—»π˜(𝗲𝗻) π—¨π—Ήπ˜π—Άπ—Ίπ—”π—Άπ—Ώ π—›π—Άπ—·π˜€ 𝗛𝗼𝗸𝗢𝗷:

4′ Dani van Schilt (0-1)

26′ Jay de Ruiter (1-2 Powerplay)

54′ Jeffrey Melissant (4-3)

57′ Jeffrey Melissant (4-4)

Bijzonderheden :

Bij UltimAir Hijs Hokij ontbrak Joy Turpijn vanwege een blessure.

44′ Net als vrijdagavons kreeg de Haagse club opnieuw een shorthanded goal tegen.

De mannen van coach Henry Thom namen het in Duitsland op tegen nieuweling Eishockey Club Die BΓ€ren 2016 e.V. maar keerden met 1 punt terug naar Den Haag, nadat Melissant nog voor verlenging zorgde. Hoewel Hijs Hokij meer kansen kreeg en ook meer puckbezit had, zorgden persoonlijke fouten uiteindelijk voor een pijnlijke en onnodige nederlaag.

Eerstvolgende wedstrijd De eerst volgende wedstrijd is komende vrijdag 6 oktober. Tegenstander is Snackpoint Eaters Limburg. Β Aanvang 20:45 uur

Redactie: Rob Blankenstein